SUA transmit un mesaj de forță și anulează ordinul. USS Nimitz rămâne în Golful Persic după ce Iranul l-a amenințat pe Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: USS Nimitz
Sursă foto: USS Nimitz

În urmă cu două zile Pentagonul a decis ca portavionul USS Nimitz să se întoarcă în SUA. Portavionul se afla în misiune de 10 luni în Orientul Mijlociu.

USS Nimitz era programat să revină acasă în decembrie 2020, dar misiunea a fost prelungită ca urmare a tensiunilor uriașe dintre Statele Unite ale Americii și Iranul și extragerii trupelor SUA din Somalia. Pe data de 31 decembrie 2020, Departamentul Apărării a confirmat în urma unui comunicat că USS Nimitz se va întoarce în SUA.

Ordinul ca nava de război să se întoarcă acasă a fost dat de secretarul interimar al apărării Chris Miller.

Însă, la doar câteva zile de la acestă decizie, The Drive precizează că ordinul a fost anulat iar USS Nimitz împreună cu grupul său de luptă vor rămâne în Golful Persic.

 

USS Nimitz rămâne în Golful Persic după ce Iranul l-a amenințat pe Trump

 

Fox News precizează că decizia de a anula ordinul inițial a fost luată de secretarul interimar al apărării Chris Miller ca urmare a amenințărilor Iranului la adresa președintelui în exercițiu Donald Trump și a unor oficiali americani. 

„Din cauza amenințărilor liderilor iranieni la adresa președintelui Trump și a altor oficiali ai Guvernului american, am decis ca USS Nimitz să nu se mai întoarcă acasă”, a declarat secretarul interimar al apărării Chris Miller, potrivit unui comunicat citat de Fox. „USS Nimitz va rămâne în zona de operațiuni a Comandamentului Central al SUA. Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de determinarea Statelor Unite ale Americii”, a conchis șeful Pentagonului.

Amintim că la un an de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, unul din cei mai importanți lideri iranieni, Teheranul amenință că Trump și militarii implicați în operațiune „nu vor fi în siguranță nicăieri pe fața Pământului”.

Tensiunile între SUA şi Iran au sporit odată cu apropierea împlinirii unui an de la asasinarea puternicului general iranian. Iranul a ripostat atunci lansând rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau soldaţi americani, atacuri în urma cărora soldații americani au avut răni minore.

Totodată, la sfârşitul lui noiembrie 2020, portavionul american USS Nimitz a fost trimis în Golf şi două bombardiere americane B-52 au survolat regiunea pe 10 decembrie, într-o demonstraţie de forţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel