SUA dezvoltă un nou avion de luptă: F-7 - menit să înlocuiască vechile versiuni ale legendarului F-16

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane de antrenament americane de tip T-7A Red Hawk, foto: U.S. Air Force
Avioane de antrenament americane de tip T-7A Red Hawk, foto: U.S. Air Force

Un oficial american a confirmat planurile SUA privind dezvoltarea unui nou avion de luptă, intitulat F-7. Obiectivul programului va fi înlocuirea versiunilor vechi ale F-16 Fighting Falcon.

F-16 Fighting Falcon e cel mai popular avion din lume și printre cele mai performante. Există și azi numeroase comenzi, versiunea cea mai avansată fiind F-16 Block 70/72 Viper, o aeronavă care integrează tehnologii de generația a V-a ale F-35 Lightning II.

În ceea ce privește versiunile vechi ale F-16 americanii plănuiesc înlocuirea lor prin dezvoltarea unei noi aeronave. E vorba de proiectul F-7.

Potrivit Breaking Defense, un oficial al U.S. Air Force a dezvăluit că SUA iau în considerare un nou tip de platformă denumit F-7. Noul avion va avea la bază avioanele de antrenament T-7A Red Hawk dezvoltate de Boeing.

Oficialul american a precizat însă că până în prezent nu s-a discutat cu Boeing despre proiectul F-7 și a refuzat să intre în mai multe detalii cu privire la noul avion.

Contactați de sursa citată, cei de la Boeing s-au rezumat doar să precizeze că au purtat discuții cu U.S. Air Force cu privire la viitorul avionului de antrenament T-7, cel care ar trebui să stea la baza dezvoltării F-7.

 

T-7A Red Hawk, noul avion de antrenament al piloților americani

 

2. Avioan de ... (avion_t_7a_us_air_force_antrenament_49068800.jpg)

Avioan de antrenament american de tip T-7A Red Hawk, foto: U.S. Air Force

T-7, cel care va avea la bază F-7, în versiunea Red Hawk, este cel mai nou avion de formare a piloților din cadrul US Air Force onorează moștenirea legendarului Tuskegee Airmen, prima escadrilă de piloți afro-americani care au zburat în misiuni de luptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

T-7A Red Hawk, fabricat de Boeing, introduce capabilități care pregătesc piloții pentru avioanele de a cincea generație, inclusiv: pentru forța mare G, gestionarea informațiilor recepționate de senzori, unghiul de atac, operațiuni pe timp de noapte și schimb de informații aer-aer și aer-sol.

T-7A dispune de cozi gemene care asigură o manevrare abilă la viteze mici, ceea ce îi permite să zboare într-un mod care să se apropie mai bine de cerințele lumii reale și este conceput special pentru a pregăti piloți pentru aeronave din a cincea generație. Motorul unic al aeronavei generează o putere de aproape trei ori mai mare decât motoarele duale ale fostului model de avion de antrenament T-38C Talon pe care îl înlocuiește.

În septembrie 2018, companiei Boeing i-a fost acordat un contract în valoare de 9,2 miliarde de dolari pentru livrarea a 351 de aeronave T-7A, 46 de simulatoare de zbor și echipamente asociate, pentru a înlocui total flota de avioane T-38C pe care US Air Force a folosit-o timp de 57 de ani pentru formarea piloților.

CITEȘTE ȘI: România s-a conectat deja la lumea F-16. Gen. Incicaș: Avioanele F-16 vor fi modernizate în țară la cea mai dezvoltată configurație M6.6

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel