Sisteme de apărare antiaeriană Gepard, folosite de armata ucraineană pentru a apăra Harkovul (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata ucraineană a început să folosească sistemele de apărare antiaeriană Gepard împotriva avioanelor ruseşti, în regiunea Harkov. Un material video care prezintă utilizarea sistemelor Gepard a fost publicat pe rețelele de socializare. Militarii ucraineni au creat un scut de apărare stratificat, folosind alături de sistemele Gepard şi sistemul ucrainean de rachete sol-aer "Osa-AKM".

Potrivit unui material video publicat pe contul de Twitter "Ukraine Weapons Tracker" la 26 septembrie 2022, putem confirma că sistemul german de tunuri antiaeriene autopropulsate de 35 mm Gepard este acum desfășurat în Ucraina.

În materialul video se poate observa că armata ucraineană a desfășurat împreună cu sistemul Gepard și sistemul mobil de rachete SA-8 9K33 OSA pentru a avea o apărare antiaeriană cu rază scurtă și medie de acțiune.

Utilizând împreună sistemul german Gepard și sistemul mobil de apărare antiaeriană SA-8 9K33 OSA de fabricație sovietică, armata ucraineană are acum capacitatea de a distruge ținte aeriene pe distanțe scurte și medii. Pana la 20 septembrie 2022, Germania a confirmat ca a livrat către Ucraina 30 de sisteme Gepard.

Gepard este un sistem mobil de tunuri antiaeriene, bazat pe șasiul tancului Leopard 1. Turela tancului Leopardului 1 a fost înlocuită cu o turelă înarmată cu doua tunuri Oerlikon Contraves de 35 mm, cu un radar de urmărire în partea frontală a turelei și cu un radar de supraveghere în partea din spate a turelei. 

Tunurile Gepardului pot trage o gamă largă de muniție, inclusiv HEI (High-explosive incendiary), HEI-T (High-explosive incendiary Tracer), HEI (BF), SAPHEI-T (Armor Piercing/High Explosive/Incendiary with Tracer), FAPDS (Frangible Armor Piercing Discarding Sabot), APDS-T, APFSDS-T (Armor-piercing fin-stabilized discarding sabot with Tracer), TP/TP-T (Target Practice Tracer Projectile) și AHEAD (Advanced Hit Efficiency And Destruction). Tunurile au o rază maximă de tragere de 5.500 m cu muniție FAPDS.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel