Rusia va crește producția de proiectile la 4,5 milioane de unități pe an (serviciile ucrainene)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă / Obuze de artilerie
Imagine ilustrativă / Obuze de artilerie

Moscova denaturează faptele și acuză Occidentul că ”încearcă să atragă Rusia într-o cursă a înarmărilor”, așa cum declara joi președintele rus Vladimir Putin. De fapt, încercările statelor vestice de a crește producția au venit ca urmare a consumului uriaș de muniție, în urma invaziei ruse din Ucraina.

Complexul militaro-industrial rusesc funcționează, practic, în regim de economie de război. Între timp, liderul de la Kremlin acuză Occidentul că „încearcă să ne epuizeze și să repete șmecheria pe care au reușit să o facă (țările occidentale) cu Uniunea Sovietică în anii 1980”, fără a detalia „șmecheria”.

„Prin urmare, sarcina noastră este să dezvoltăm industria de apărare în așa fel încât să creștem potențialul științific, tehnologic și industrial al țării”, a spus Putin.

Se pare că afirmațiile președintelui rus sunt deja puse în practică, iar Rusia ar urma să crească producția cu 700.000 de proiectile pe an.

Având în vedere că acum sunt produse anual circa 3,8 milioane de proiectile, creșterea ar însemna că producția internă ar fi de 4,5 milioane de proiectile (incluzând aici toate tipurile de armament - de la obuze de 100, 122, 152 de mm, până la rachetele de artilerie pentru sistemele Grad sau Tornado).

„Pentru acest an, au un plan de creștere a numărului de proiectile de 122 mm și 152 mm de la 2 milioane la 2,7 milioane”, a explicat o sursă din serviciul special.

Informațiile au fost dezvăluite publicației New Voice de către unul dintre reprezentanții serviciilor speciale ucrainene. Acesta a mai specificat că, la acest moment, Rusia produce anual aproximativ 2 milioane de obuze de artilerie (de calibru 122 mm și 152 mm).

Oficialul ucrainean mai susține că Federația Rusă nu are capacitatea de a produce, în cantități mari, țevile pentru obuzierele de 152 mm, deși există mari probleme pe front cu acest tip de echipament.

 

Europa trebuie să crească producția de obuze în același ritm?

Militari francezi care operează sistemele de obuziere autopropulsate Caesar. Exercițiu comun cu Forțele regale daneze / Armée de Terre

Evident, Occidentul trebuie să crească producția de armament, dar nu în condițiile impuse de Rusia.

Trebuie să ținem cont de faptul că tehnologia occidentală este în multe cazuri superioară, iar o strategie complexă a NATO ae trebui să se axeze pe dezvoltarea acestor puncte forte.

Evident că trebuie crescută producția de proiectile, dar ar fi o greșeală ca industria occidentală de apărare să intre într-o competiție cu complexul militaro-industrial rusesc, axându-se doar pe acest tip de armament.

Armatele NATO au avantaje tehnologice față de Armata Rusiei care, cel mai probabil, în cazul unui conflict, ar face să nu se ajungă la un război de uzură, precum cel din Ucraina.

Programele de înzestrare și de producție militară trebuie să accelereze puternic, nu încape îndoială. Dar, în paralel, trebuie evidențiate și diferențele tehnologice între cele două blocuri militare, pentru a evita o stare de isterie de tipul ”Rusia este mai bine înarmată decât NATO”, așa cum lasă să se înțeleagă mesajele propagandei ruse.

Nu trebuie uitat faptul că industria militară rusă poate produce în relativă liniște, întrucât Armata ucraineană, practic, nu are nicio armă cu o rază de acțiune mare, cu care să poată lovi serios facilitățile de producție ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel