,,Se estimează că, până în anul 2040, va fi dezvoltat un bombardier strategic de generația a șasea, care va fi deja fără pilot", a precizat Kobylash.
Rusia lucrează din greu la dezvoltarea forţei sale aeriene
În prezent, Rusia modernizează avioanele bombardierele Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, pentru a prelungi durata de viața operațională a acestora, cu scopul de a rămâne cât mai mult în serviciul forţelor aeriene ruse.
,,De asemenea, avem de gând să dezvoltăm un nou bombardier strategic subsonic de generația a cincea ", a menționat Serghei Kobylash. Acesta a ţinut să precizeze şi faptul că, chiar dacă acesta va fi subsonic va putea să îndeplinească toate tipurile de misiuni cu rază lungă de acțiune ale aviației ruse.
Pe de o parte, dezvoltarea unui bombardier de generaţia a şanse fără pilot este în concordanţă cu viziunea pe termen lung a ministerului rus al Apărării care se gândeşte la dezvoltarea forţei militare ruse - rolul crescând al sistemelor robotizate și fără echipaj în dotarea forțelor terestre, aeriene și maritime, a declarat pentru The Naţional Interest, Samuel Bendett, un cercetător al American Foreign Policy Council.
Să nu uităm de prăbușirea primului Su-57
Pe 24 decembrie un Su-57 s-a prăbușit în Rusia. E primul incident de acest fel în care e implicat un Su-57, avion de generația a V-a, care ar trebui să fie răspunsul rușilor la F-35.
Inițial s-a specificat că avionul care s-a prăbușit a fost varianta prototip a Su-57. Agenția de presă Tass, care citează surse din industria de apărare, fără să le precizeze numele, afirmă că motivul pentru care avionul Su-57 s-a prăbușit este o defecțiune la sistemul de control al aeronavei. Nu există momentan o variantă oficială asupra accidentului.
De remarcat însă că Interfax a publicat un articol în care susține că aeronava Su-57 care s-a prăbușit era mult mai importantă decât un simplu prototip. Potrivit acestora, avionul nu este un prototip ci e primul avion din producția de serie care ar fi trebuit să fie livrat Forțelor Aeriene la finalul acestui an.