Urmărește emisiunea live



Rusia vrea să construiască un bombardier strategic fără pilot

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia intenționează să construiască, până în anul 2040, un bombardier strategic de generația a șasea fără pilot, va fi dezvoltat până în anul 2040, a declarat în cadrul unui interviu acordat jurnalului Moskovsky Komsomolets, publicat pe 23.12.2019, general locotenent Serghei Kobylash, unul din șefii Forțelor Aeriene ale Federației Ruse, potrivit Uawire şi Defenseworld.net.

,,Se estimează că, până în anul 2040, va fi dezvoltat un bombardier strategic de generația a șasea, care va fi deja fără pilot", a precizat Kobylash.

 

Rusia lucrează din greu la dezvoltarea forţei sale aeriene


În prezent, Rusia modernizează avioanele bombardierele Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, pentru a prelungi durata de viața operațională a acestora, cu scopul de a rămâne cât mai mult în serviciul forţelor aeriene ruse.

,,De asemenea, avem de gând să dezvoltăm un nou bombardier strategic subsonic de generația a cincea ", a menționat Serghei Kobylash. Acesta a ţinut să precizeze şi faptul că, chiar dacă acesta va fi subsonic va putea să îndeplinească toate tipurile de misiuni cu rază lungă de acțiune ale aviației ruse.

Pe de o parte, dezvoltarea unui bombardier de generaţia a şanse fără pilot este în concordanţă cu viziunea pe termen lung a ministerului rus al Apărării care se gândeşte la dezvoltarea forţei militare ruse - rolul crescând al sistemelor robotizate și fără echipaj în dotarea forțelor terestre, aeriene și maritime, a declarat pentru The Naţional Interest, Samuel Bendett, un cercetător al American Foreign Policy Council.

 

Să nu uităm de prăbușirea primului Su-57

 

Pe 24 decembrie un Su-57 s-a prăbușit în Rusia. E primul incident de acest fel în care e implicat un Su-57, avion de generația a V-a, care ar trebui să fie răspunsul rușilor la F-35.

Inițial s-a specificat că avionul care s-a prăbușit a fost varianta prototip a Su-57. Agenția de presă Tass, care citează surse din industria de apărare, fără să le precizeze numele, afirmă că motivul pentru care avionul Su-57 s-a prăbușit este o defecțiune la sistemul de control al aeronavei. Nu există momentan o variantă oficială asupra accidentului.

De remarcat însă că Interfax a publicat un articol în care susține că aeronava Su-57 care s-a prăbușit era mult mai importantă decât un simplu prototip. Potrivit acestora, avionul nu este un prototip ci e primul avion din producția de serie care ar fi trebuit să fie livrat Forțelor Aeriene la finalul acestui an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel