Prăbușirea primului Su-57 ar putea ascunde o situație mult mai gravă. Mușamalizează Rusia incidentul?

Darius Muresan / 26 dec 2019 / 13:00

Pe 24 decembrie un Su-57 s-a prăbușit în Rusia. E primul incident de acest fel în care e implicat un Su-57, avion de generația a V-a, care ar trebui să fie răspunsul rușilor la F-35.

Inițial s-a specificat că avionul care s-a prăbușit a fost varianta prototip a Su-57. Agenția de presă Tass, care citează surse din industria de apărare, fără să le precizeze numele, afirmă că motivul pentru care avionul Su-57 s-a prăbușit este o defecțiune la sistemul de control al aeronavei. Nu există momentan o variantă oficială asupra accidentului.

De remarcat însă că Interfax a publicat un articol în care susține că aeronava Su-57 care s-a prăbușit era mult mai importantă decât un simplu prototip. Potrivit acestora, avionul nu este un prototip ci e primul avion din producția de serie care ar fi trebuit să fie livrat Forțelor Aeriene la finalul acestui an. Interfax citează surse proprii. Subliniem că informația nu a fost confirmată până în prezent.

Producția în masă a Su-57 a început în vara acestui an, fiind urmată de producția în serie a avionului.

Cei de la Military Watch Magazine menționează că dacă raportul Interfax este real, prăbușirea primului Su-57 din producția de serie ar putea fi o lovitură uriașă pentru Moscova în dezvoltarea programului avionului de generația a V-a. Prăbușirea avionului ar putea scoate la iveală o cauză tehnică, fapt care ar încetini considerabil procesul producției. Dacă totul se confirmă, prăbușirea primului Su-57 în producție de serie ar putea afecta grav programul Su-57 și ar putea amâna momentul în care acestea vor ajunge sub comanda Armatei ruse. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy