Prăbușirea primului Su-57 ar putea ascunde o situație mult mai gravă. Mușamalizează Rusia incidentul?

Darius Muresan |
Data publicării:

Pe 24 decembrie un Su-57 s-a prăbușit în Rusia. E primul incident de acest fel în care e implicat un Su-57, avion de generația a V-a, care ar trebui să fie răspunsul rușilor la F-35.

Inițial s-a specificat că avionul care s-a prăbușit a fost varianta prototip a Su-57. Agenția de presă Tass, care citează surse din industria de apărare, fără să le precizeze numele, afirmă că motivul pentru care avionul Su-57 s-a prăbușit este o defecțiune la sistemul de control al aeronavei. Nu există momentan o variantă oficială asupra accidentului.

De remarcat însă că Interfax a publicat un articol în care susține că aeronava Su-57 care s-a prăbușit era mult mai importantă decât un simplu prototip. Potrivit acestora, avionul nu este un prototip ci e primul avion din producția de serie care ar fi trebuit să fie livrat Forțelor Aeriene la finalul acestui an. Interfax citează surse proprii. Subliniem că informația nu a fost confirmată până în prezent.

Producția în masă a Su-57 a început în vara acestui an, fiind urmată de producția în serie a avionului.

Cei de la Military Watch Magazine menționează că dacă raportul Interfax este real, prăbușirea primului Su-57 din producția de serie ar putea fi o lovitură uriașă pentru Moscova în dezvoltarea programului avionului de generația a V-a. Prăbușirea avionului ar putea scoate la iveală o cauză tehnică, fapt care ar încetini considerabil procesul producției. Dacă totul se confirmă, prăbușirea primului Su-57 în producție de serie ar putea afecta grav programul Su-57 și ar putea amâna momentul în care acestea vor ajunge sub comanda Armatei ruse. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel