Rusia susţine că ar fi început producţia de avioanele Su-35 pentru Egipt

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia ar fi lansat procesul de producție a avioanelor de vânătoare Su-35, destinate a fi vândute Egiptului, cel puţin asta a precizat agenția de presă rusă TASS, citând o sursă diplomatico-militară.

,,Uzina de avioane Gagarin din Komsomolsk-on-Amur a lansat producția de Su-35, destinată a fi livrată Forţelor Aeriene Egiptene, în baza contractului semnat în 2018", a precizat sursa, sub protecţia anonimatului.

Perioada de timp pentru livrarea primului lot de avioane către partea egipteană nu a fost stabilită din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, a mai spus sursa citată.

TASS susţine că nu a putut confirma oficial informațiile până la momentul publicării acestora, ceea ce ne determină să privim cu o urmă de îndoială cele susţinute de sursa diplomatico-militară.

Cotidianul rus Kommersant a precizat în martie 2019 că Egiptul a decis să achiziționeze mai multe avioane de vânătoare Su-35 fabricate de Rusia, pentru aproximativ 2 miliarde de dolari. Semnarea acordului nu a fost niciodată confirmată de surse oficiale.

China a devenit prima țară care a cumpărat Su-35 când a semnat un acord de 2,5 miliarde de dolari cu Rusia pentru 24 de aeronave. Acordul a avut în vedere și furnizarea de piese de schimb. Livrarea către China a tuturor aeronavelor a fost finalizată în 2019.

(w670)

Su-35S este în serviciul Forţelor Aeriene Ruse din anul 2015

În prezent, avionul de vânătoare Su-35S este considerat cel mai avansat avion rusesc de generație 4++. Acesta cântărește 19 tone, are un plafon de zbor de până la 20.000 de metri (după alte surse 18.000), poate dezvolta o viteză maximă de 2.500 km / h, iar echipajul este format dintr-un sigur pilot. Aeronava dispune de un tun calibrul 30 mm și poate transporta până la opt tone de muniţie (rachete și bombe de diferite tipuri).

Avionul poate să distrugă aeronave de generația a cincea și să lovească eficient ținte terestre sau navale, de la vedete până la portavioane, precum și fortificațiile sau tehnica blindată a adversarului. Acest lucru a devenit posibil datorită noii rachete de croazieră de mare precizie H-35U, care, în vara anului 2017, a fost testate, cu succes, în luptă în Siria.

Avionul dispune de mijloace de război electronic, ce pot întări stațiile de protecție radioelectronică grupată. Cabina de pilotaj este echipată cu trei ecrane LCD și un indicator holografic pe parbriz, care îi ajută pe pilot să mențină controlul asupra situației aeriene, fără eforturi suplimentare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel