,,De la 01 octombrie și până la 31 decembrie 2024, se va efectua încorporarea pentru executarea serviciului militar obligatoriu a cetățenilor Federației Ruse cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care nu se află în rezervă și sunt supuși conscripției pentru serviciul militar, în cuantum de 133.000 de persoane”, se arată în document.
Prin același decret, președintele a dispus trecerea în rezervă a soldaților, marinarilor, sergenților și maiștrilor al căror termen de executare a serviciului militar obligatoriu a expirat.
Decretul din 30 septembrie intră în vigoare în ziua publicării sale. Trebuie precizat faptul că în campania de încorporări de toamnă vor fi încorporați cu 17.000 de recruți mai puțini decât în campania de primăvară, când au fost încorporați 150.000 de soldați.
În fiecare an, numărul recruților încorporați se schimbă ușor, acesta fiind, de regulă, mai mic în toamnă. Astfel, în primăvara anului 2023 au fost încorporați 147.000 de recruți, iar în toamnă 130.000. În 2022, a fost vorba despre 134.500 de recruți în primăvară și 120.000 în toamnă. În fine, în 2021, au fost încorporați 135.650 de recruți în primăvară și 127.500 în toamnă.
Pe timpul unui briefing organizat pe tema campaniei de încorporări de toamnă, locțiitorul șefului Direcției principale organizare-mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, viceamiral Vladimir Tsimlianski, a declarat că recruții nu vor fi implicați în operația militară specială din Ucraina și nu vor fi trimiși în Donbas și Novorossiya.
,,Vreau să menționez că personalul militar care va fi incorporat pentru executarea serviciului militar obligatoriu nu va fi implicat în sarcinile operației militare speciale în noile regiuni ale Federației Ruse”, a precizat Tsimlianski.
Comentariul autorului: În Federația Rusă se execută în continuare serviciul militar obligatoriu cu durata de 12 luni. Încorporările pentru acesta se desfășoară în două campanii anuale, respectiv de primăvară (01.04-15.07) și de toamnă (01.10-31.12).
În ultimul timp, partea rusă și-a respectat angajamentul de a nu trimite militari în termen pe frontul din Ucraina. Dintr-un exces de zel, la începutul conflictului, mai mulți comandanți militari au inclus în unitățile rusești deplasate pe teritoriul ucrainean și militari aflați în serviciul militar obligatoriu. Ulterior însă, această tendință a fost corectată.
De asemenea, în toamna acestui an, militari în termen din cadrul armatei ruse au fost nevoiți să se confrunte cu armata ucraineană în timpul pătrunderii acesteia din urmă pe teritoriul Federației Ruse, în regiunea Kursk.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News