Război Ucraina. Bilanț sângeros după o nouă serie de confruntări în Donbas

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Război Ucraina
Război Ucraina

Confruntările dintre Armata Ucrainei și separatiștii proruși au escaladat în aceste zile, rezultatând un bilanț sângeros după luptele care au avut loc.

Nouă separatiști au fost uciși în confruntările în care și-a pierdut viața și un soldat din Armata Ucrainei. Totodată, alți opt separatiști au fost răniți, număr identic cu soldații ucraineni răniți.

Potrivit Unian, agenția de presă din Ucraina, forțele separatiste au lansat 20 de atacuri în Donbas în cursul zilei de ieri. 

Forțele ucrainene au anunțat în această dimineață că „un soldat ucrainean a fost ucis în timpul confruntărilor de ieri și alți opt au fost răniți”. De partea cealaltă, nouă separatiști și-au pierdut viața, alți opt fiind răniți.

Separatiștii au deschis focul utilizând mortiere de 120 mm și de 82 mm, lansatoare de grenate, mitraliere dar și alte arme de infanterie.

Atacul a vizat pozițiile ucrainene din orașul Avdiyivka și din satele Lebedynske, Pavlopil, Novotroyitske, Novoselivka, Hnutove, Vodiane și Katerynivka, informează sursa citată.

Atacurile în Donbas, estul Ucrainei, s-au înmulțit în ultimele zile.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, confruntările din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014 până în prezent. Moscova este acuzată de Kiev şi Occident că acordă sprijin rebelilor proruşi din Doneţk şi Lugansk, dar Rusia neagă, în pofida evidenţelor, susţinând că în Ucraina este în curs un 'război civil'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel