Președintele Macron dorește scindarea PPE

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
macron merkel
EXCLUSIV
macron merkel

După modelul distrugerii partidelor politice din Franța, Macron dorește distrugerea PPE.

Întâlnirea de vineri, de la Marseille, dintre Macron al Franței și Merkel a Germaniei se înscrie în lungul șir de discuții europene pe care liderul francez le-a început pentru pregătirea campaniei electorale europene de anul viitor.

Înainte de a ateriza la Marseille, acesta a fost la Luxembourg, unde s-a întâlnit cu premierul acestei țări pentru a pregăti ofensiva generală a "progresului" împotriva "naționalismului retrograd". După întâlnirea franco-germană, Macron va avea discuții cu șefii de guvern eurofili, cum ar fi Olanda si Belgia.  Cum  alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai 2019, vor cristaliza tendințele politice la nivel continental, Macron mizează pe temuta unitate a birocrației europene, niciodată aleasă democratic, în a bloca ceea ce pare a fi un val tot mai mare de populism si naționalism, care pare a cuprinde continentul european.

Până și în Suedia, sigură până mai ieri, alegerile parlamentare de duminică pare că vor provoca surprize după ce problema violențelor provocate de către migranți s-a introdus, în disputa electorală, ca temă principală. Cum primul ministru Orban al Ungariei si ministrul Salvini din Italia au indicat că Macron devine pericol la adresa suveranității națiunilor lor, francezul dorește să construiască un pol al progresiștilor care să lupte împotrivă tuturor din Europa care nu respectă politica  globalistă propusă de el. 

Pe agenda discuțiilor de la Marseille se află, în primul rând, oprirea din creștere electorală a populiștilor eurosceptici și partidelor anti-imigrație. Deși a câștigat alegerile din Franța susținând că va fi campionul suveranității franceze, imediat după ce a ajuns la palatul Elysee, Macron a demarat o campanie furibundă de asumare, în numele Uniunii Europene, a unei supra-suveranități europene, concept politic fără legitimitate juridică. 

Având in vedere că nici o țară membră a EU nu a cedat din suveranitatea sa teritorială, Macron se teme de rezultatele alegerilor europene. Dacă acestea sunt câștigate de către forțele politice populiste și anti-imigrație, atât liderul de la Paris cât si cancelara din Berlin vor avea severe probleme în a își impune celorlalte membre ale Uniunii Europene agenda globalizantă a deschiderii frontierelor oricărui nou venit. 

De aceea întâlnirea de vineri s-a petrecut simbolic, în portul de la malul Mării Mediteraneene, culoarul privilegiat de intrare în Franța și Europa a zeci de mii de imigranți ilegali. Sufocate de valurile succesive de migranți, state ca Italia și Grecia au cerut deseori Uniunii Europene să facă eforturi pentru a opri această invazie.

Din nefericire, motorul franco-german nu a dorit acest lucru, blocând, cu ajutorul birocrației europene, orice tentativă a altor state de a rezolva problema.  Macron este vârful de lance al acestei politici migraționiste care invită, fără discernământ, migranți ilegali să ajungă in Europa. Conflictul dintre Macron și țări ca Italia, Grecia sau Ungaria a început când tânărul birocrat francez, probabil imaginându-se regele Europei, a început să insulte liderii acestora în maniera sa de activist globalist, tip Soros. 

Pentru cunoscători, această secvență diplomatică franco-germană înseamnă începutul pre-campaniei pentru alegerile în Parlamentul European. Oboseala cancelarului german este vizibilă, mai ales după ce aliatul său din cadrul guvernului se opune cu îndârjire politicilor promovate de aceasta, care adaugă tensiune și la imposibila situație creată de ultimile manifestații violente din orașul est-german Chemnitz, provocate de un act de violență al unor imigranți nou veniți.

Toate aceste elemente l-au propulsat pe Macron într-o poziție de forță la nivel european. Și exact cum îi place să se imagineze, acesta a început misiunea mesianică de a salva națiunile europene de "întoarcerea la naționalism". Cum nu poate lupta cu Italia pe față, pentru că Salvini este cunoscut pentru verbul direct pe care îl  are, Macron a decis să atace Ungaria.

Astfel, el a forțat o discuție a Partidului Popular European, majoritar în Parlamentul European, despre statul de drept din Ungaria. Săptămâna viitoare, în ziua de marți, premierul Orban se va deplasa la Parlamentul European pentru a își apără țara de atacurile franceze, dar și pentru a salva propriul partidul FIDESZ de la excluderea din PPE, care ar însemna izolarea sa politică de aliații de dreapta din Europa. Conform strategiei macroniene, PPE ar fi pus să aleagă între Merkel și Orban, căci, susține francezul, nu se poate ca partidul său En Marche să fie în același timp cu amândoi în partidul popularilor.

Dorința  lui Macron este, de fapt, ca exploatând conflictul cu Orban, să provoace ruperea PPE și să  formeze unu nou vehicul pan-european de tipul En Marche, cu care să  câștige alegerile parlamentare europene. Vom vedea dacă șmecheria galului va merge și de data aceasta. În Franța, după ce acesta a câștigat președinția prin distrugerea practic a partidele politice tradiționale, Macron se află într-o cădere de popularitate marcantă, iar imaginea sa de birocrat fără discernământ și incapabil să rezolve gravele probleme economice și sociale cu care se confruntă statul francez erodează legitimitatea sa prezidențială.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel