Moscova consideră arsenalul său nuclear un instrument care îi permite să negocieze cu SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Arsenalul nuclear reprezintă un instrument care permite Rusiei să negocieze cu SUA dintr-o poziţie de egalitate, în ciuda dorinţei Statelor Unite de dominaţie mondială, a precizat Secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, citat de postul de televiziune ruseasc RT (fosta Russia Today), unul dintre pilonii propagandei ruse la nivel international.

Toate planurile strategice ale Washingtonului au ca scop atingerea unei poziţii dominante, inclusiv în domeniul militar. Iar Rusia, deoarece nu vrea să se supună intereselor americane, este nevoită să fie capabilă de a descuraja Stalele Unite, aspus Nikolai Patrushev pentru RT.

,,Să ne aminitim ce s-a întâmplat pe 6 august 1945. SUA a aruncat o bombă atomică în Hiroshima, a spus Patrushev. De ce s-a întâmplat? Pentru că avea dominaţie. Ştiau că nicio naţiune nu poate să se răzbune pentru asta ", a spus Patrushev.

Interviul susţinut de Patruşev a avut ca temă principală încetarea Tratatului INF, pe care administraţia Trump l-a abandonat anul acesta, după ce a acuzat Rusia că nu îl respectă. Moscova a răspuns, declarând că Washingtonul nu are nicio dovadă în acest sens şi că este vorba despre un pretext pe care SUA îl foloseşte pentru a transfera vina.

Pe măsură ce se retrăgea din tratat, SUA a sugerat că ar lua în considerare un substitut, dacă China este de acord să se alăture şi să renunţe la arsenalul său de rachete cu rază de acţiune de la 500 până la 5.500 de km, un tip de armă interzis de tratatul INF.

,,Pot doar să spun atât de ce doar China, dacă luăm în considerare un tratat multilateral? De ce nu ne uităm la Marea Britanie? De ce nu ne uităm la Franţa?", a spus Nikolai Patrushev, menționând că propunerea nu este una realistă, luând în considerare poziţia Beijingului în acestă chestiune. 

Marea Britanie şi Franţa nu posedă în momentul de faţă rachete cu rază de acţiune medie sau intermediare, însă ambele au dispus de astfel de arme în trecut, iar Franța și-a retras din dotarea armatei racheta S3 dezvoltată intern în 1996.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel