Momentul în care două obuziere ruseşti Msta-S sunt lovite în plin de artileria ucraineană (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ucrainene au publicat imagini cu momentul în care două sisteme de artilerie autopropulsate rusești Msta-S sunt lovite în plin de artileria ucraineană. Recunoașterea aeriană a ajutat la detectarea și distrugerea artileriei rusești care a încercat să oprească ofensiva forțelor armate ucrainene în est.

Materialul video cu momentul în care obuzierele autopropulsate rusești Msta-S sunt distruse a fost publicat de fundația ucraineană ''Come Back Alive''.

Forţele ruse de ocupaţie încearcă cu disperare să împiedice înaintarea trupelor ucrainene. Materialul video surprinde una dintre multele situaţii în care Forțelor Armate Ucrainene distrug tehnica militară inamică.

După cum precizează publicaţia ucraineană Militarnyi, Forțelor Armate Ucrainene a detectat poziţia celor două sisteme de artilerie autopropulsate rusești Msta-S cu ajutorul unei drone de recunoaștere.

După identificarea și confirmarea coordonatelor locației, artileriștii ucraineni au distrus echipamentul inamic cu două focuri bine țintite. Pentru lovirea obuzierelor Msta-S, militarii ucraineni au fost folosit muniție ghidată.

Obuzierul autopropulsat 2S19 Msta-S a intrat în serviciul armatei sovietice în 1989. În prezent, se află în serviciul forţelor armate din Rusia, Azerbaidjan, Belarus, Etiopia, Georgia, Ucraina și Venezuela. Până în 2020, armata rusă a operat aproximativ 470 de astfel de sisteme de artilerie, plus alte 270 au fost păstrate în depozite. 

Obuzierul 2S19 Msta-S dispune de un tun 152 mm/L47, care este similar cu cel utilizat de obuzierul remorcat 2A65 Msta-B. Obuzierul este dotat cu un încărcător semiautomat. Tunul poate fi încărcat în orice unghi. Viteza maximă de tragere este de 7-8 obuze pe minut. Msta-S este compatibil cu toate proiectilele standard de 152 mm utilizate de tunul remorcat D-20 și de obuzierul autopropulsat 2S3 Akatsia.

2S19 poate trage o gamă largă de muniții, inclusiv proiectile HE-FRAG standard și asistate de rachetă. Distanța maximă de tragere este de 24,7 km cu obuzul HE-FRAG standard și de 28,9 km cu obuzul asistat de rachetă.

În comparaţie cu sistemele de artilerie occidentale, obuzierul Msta-S nu este deosebit de precisă. Proiectilele trase de acesta lovesc solul la aproximativ 150 de metri distanţă de ținta desemnată.  Astfel, militarii ruşi trebuie să tragă de mai multe ori consecutiv pentru a lovi ținta. Acest lucru a fost considerat acceptabil de către sovietici. Deși majoritatea sistemelor de artilerie occidentale de 155 mm erau mult mai precise. În cazul în care tunul are un grad mare de uzură, obuzele tras de Msta-S lovesc solul chiar şi la o distanță de 500 de metri de țintă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel