Oleksi Reznikov: Armata ucraineană are nevoie de arme la standarde NATO, cele sovietice pe care le primim sunt vechi de 30-40 de ani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană a câștigat prima rundă a agresiunii militare ruse, oprind atacul forţelor ruse de ocupaţie care au încercat să cucerească cele mai importante oraşe ucrainene, printre care şi capitala Ucrainei, Kiev.

Agresiunea militară asupra Ucrainei i-a costat scump pe ruşi. Dacă luăm în calcul datele furnizate de armata ucraineană, Rusia a pierdut în Ucraina aproximativ 19.000 de militari, 150 de avioane, 135 de elicoptere, 700 de tancuri și aproape 1.900 de vehicule blindate. 

Dar, după cum a subliniat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, acesta nu este sfârșitul războiului, deoarece situația rămâne extrem de dificilă, mai ales în sudul și estul Ucrainei, unde forţele ruse se concentrează în acest moment pentru desfăşurarea unei ofensive mai puternice.

După cum precizează ministrul ucrainean al Apărării, Rusia a tras câteva concluzii în urma înfrângerilor suferite, iar o primă decizie luată a fost să-şi schimbe strategia.

,,Inamicul lansează lovituri cu rachete, folosind aeronave, folosind MLRS-uri și artilerie cu rază lungă’, spune Oleksi Reznikov.

Pentru a face faţă noilor atacuri şi pentru a elibera regiunile ucrainene de sub ocupaţia forţelor ruse invadatoare, Oleksi Reznikov precizează că Ucraina trebuie ajutata cu alte tipuri de arme, cum ar fi: sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă, sisteme de arme cu rază lungă de acțiune (complexe de rachete de artilerie cu rază lungă), MLRS și artilerie grea, tancuri și vehicule blindate, rachete anti-navă, drone de recunoaștere și atac.

Ministrul ucrainean al Apărării a insistat să precizeze că forţele armate ucrainene au nevoie ca armele pe care le vor primi de acum în colo să fie toate la standarde NATO,  deoarece ,,acum Ucraina nu gândește pe termen scurt ca la începutul războiului, când criteriul principal era ca pentru armele transferate să nu necesite o perioadă de pregătire prea mare’’.

,,Nu avem nevoie de prea multe arme sovietice. Sunt adesea în stare proastă, pentru că au fost fabricate acum 30-40 de ani. Nu există suficientă muniție pentru ele. În astfel de condiții, armele sovietice pe care le primim vor apăra Ucraina pentru o scurtă perioadă de timp”, a spus Reznikov.

Trebuie precizat că atunci când Oleksiy Reznikov spune că Forţele Armate Ucrainene nu au nevoie de arme de provenienţa sovietică, se referă la cele pe care unele state europene NATO şi U.E, foste membre ale blocului sovietic înainte de 1990, au decis să le ofere acum Ucrainei pentru a rezista agresiunii militare ruse.

Cel mai recent, azi, Slovacia a anunţat că a decis să ofere Ucrainei vechiul şi singurul său sisteme de rachete antiaeriene S-300.

Trebuie precizat şi că, în primele săptămâni ale agresiunii militare ruse, Ucraina a făcut apel la națiunile occidentale pentru asistență militară, sisteme de apărare aeriană şi inclusiv avioane de luptă, pe care militarii ucraineni să le poată opera cât mai repede.

Ştim cu toţi cât de controversata şi întortocheată a fost discuţia privind transferul unor avioane MiG-29 poloneze către Forţele Armate Ucrainene.

Pe bună dreptate, ministrul ucrainean al apărării are tot dreptul să ceară arme la standarde NATO, deoarece cele de provenienţa sovietică pe care unele state europene aleg să le ofere Ucrainei se vor epuiza destul de repede, iar Rusia lasă să se înţeleagă că aşa zisa ’’ operaţiune militară specială'' nu urmează să se încheie în următoarele săptămâni.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel