Militarii din Republica Moldova se antrenează alături de cei americani

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un contingent format din 95 de militari moldoveni s-a deplasat în SUA, acolo unde se antrenează alături de soldații americani.

Exercițiile militare vor dura până pe 28 august și se desfășoară la Fort Bliss, în Texas, Statele Unite ale Americii, scrie fayobserver.com, citat de deschide.md.

Antrenamentul face parte din Programul de pregătire pentru lupta împotriva exploziilor, și este un preambul pentru un exercițiu și mai amplu care va avea loc în vara lui 2019 la Centrul Național de Formare de la Fort Irwin, California.

Contingentul moldovenesc este format din medici militari, cercetași, personal de întreținere și ofițeri de stat-major.

Programul de parteneriat dintre armatele R. Moldova și SUA a fost creat pentru ca ostașilor moldoveni să le fie oferită asistență, formare și îndrumare militară neletală.

Oficialii au declarat că parteneriatul are trei obiective: să promoveze cooperarea în domeniul securității, să stabilească legături între militari și să împărtășească cele mai bune practici în domeniu.

Exercițiul, elaborat și coordonat de Garda Națională a SUA este unul dintre cele mai mari din ultimii 30 de ani și implică aproape 4.000 de soldați din Carolina de Nord, Carolina de Sud, Virginia de Vest, Minnesota și R. Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel