Dmitri Medvedev a publicat o hartă a Europei, unde României şi Poloniei îi sunt atribuite teritorii ale Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ruşii nu pot renunţa la vechile obiceiuri staliniste şi redesenează iar harta Europei. Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a publicat ieri pe contul său de Telegram o hartă a Europei pe care Ucraina nu există, iar teritoriile sale fac parte din alte țări. Desigur, cea mai mare parte a Ucrainei „aparține” Federației Ruse.

 

În postarea sa, Medvedev susţine că ar exista analişti occidentali - fără a-i nominaliza - care ar vedea în acest fel viitorul stat ucrainean.

Narațiunea dezmembrării Ucrainei și a împărțirii teritoriului său cu vecinii săi occidentali este un mesaj des folosit de propaganda rusă.

Potrivit speculațiilor lui Medvedev, toată Ucraina de est și de sud ar aparține Rusiei, partea de vest ar fi împărțită între Rusia și Polonia, oraşul Ujgorodul ar reveni Ungariei, iar regiunile Cernăuți și Vinița  ar reveni României. Ucraina însăși ar urma să ocupe doar regiunea Kiev. Împărțirea nu a luat în considerare Belarus, care este marele aliat al Rusiei.


Pe una din hărţile publicate de fostul preşedinte rus, şapte regiuni ucrainene sunt trecute la Polonia, una la Ungaria, două la România şi 13 regiuni plus Peninsula Crimeea la Rusia.


Astfel, Ucraina ar rămâne doar cu regiunea Kiev, conform hărţii publicate de Medvedev în ziua în care Ucraina sărbătoreşte, pentru prima oară, Ziua statalităţii.

,,Unii analişti occidentali consideră că aşa va fi în realitate", scrie sub această hartă Dmitri Medvedev, precizează Agerpres.

Pe o altă hartă publicată de vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Ucraina este complet restaurată în interiorul graniţelor de până în 2014.

"În creierul afectat de substanţe psihotrope al preşedintelui Ucrainei, a apărut următoarea imagine a viitorului strălucit al ţării sale", susţine pe un ton ofensator Dmitri Medvedev, despre care unii analişti ruşi, plecaţi în afara Rusiei după declanşarea invaziei, afirmă că este un "demn urmaş" al defunctului lider ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski, celebru pentru afirmaţiile sale controversate.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, anunţase anterior că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dispus elaborarea unui plan pentru preluarea controlului asupra teritoriilor din sudul ţării care sunt în prezent ocupate de forţele ruse, aminteşte Vedomosti.

Reznikov afirmase că numărul forţelor armate ucrainene ajung la 700.000 de persoane, dar la acţiunile militare ar putea fi atrase în total 1 milion de persoane împreună cu efectivele Gărzii Naţionale ale Ucrainei, ale poliţiei şi forţelor de frontieră.

La 12 iulie, un purtător de cuvânt al Direcţiei principale de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibiţki, comunicase că ofiţerii de informaţii ucraineni se pregătesc să îndeplinească sarcina trasată de Zelenski privind "eliberarea sudului" ţării "de sub ocupaţia rusă".

Ulterior, Oleksii Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a explicat că trupele ucrainene nu au suficiente sisteme mobile de apărare antiaeriană şi vehicule blindate pentru o contraofensivă, notează publicaţia rusă.

La 20 iulie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunţat că obiectivele geografice ale "operaţiunii militare speciale" a Rusiei în Ucraina s-au schimbat, precizând că acum nu mai este vorba doar de autoproclamatele "republici populare" Doneţk şi Lugansk, ci şi de o serie de alte teritorii ucrainene.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie a.c. în ceea ce Moscova numeşte o "operaţiune militară specială" pentru "demilitarizarea" şi "denazificarea" ţării vecine. Ucraina şi aliaţii ei numesc invazia drept o agresiune neprovocată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel