Jens Stoltenberg, despre un nou război rece sau o nouă cursă a înarmării cu Rusia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. foto: radu-tudor.ro
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. foto: radu-tudor.ro

Jens Stoltenberg anunță că NATO analizează şi măsuri alternative pentru ”a ne spori prezenţa în această regiune pentru că trebuie menţinem o descurajare şi o apărare credibilă şi eficientă în regiunea Mării Negre”.

NATO şi-a sporit prezenţa în regiunea Mării Negre la nivel terestru, naval şi aerian şi analizează şi alte măsuri alternative pentru a menţine o descurajare şi o apărare credibilă, dar în acelaşi timp nu vrea un nou război rece sau o cursă a înarmării cu Rusia, a declarat joi seară, într-un interviu pentru Antena 3, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

'NATO a sporit prezenţa în regiunea Mării Negre din punct de vedere terestru, de exemplu prin noua prezenţă multinaţională de la Craiova, avem mai multă poliţie aeriană şi am sporit prezenţa navală cu nave din statele aliate în Marea Neagră. De asemenea, analizăm şi măsuri alternative pentru a ne spori prezenţa în această regiune pentru că trebuie menţinem o descurajare şi o apărare credibilă şi eficientă în regiunea Mării Negre. Avem trei state riverane - România, Bulgaria şi Turcia - şi ele sunt o parte esenţială din prezenţa NATO în regiunea Mării Negre', a spus secretarul general al NATO, întrebat fiind cum reacţionează Alianţa la prezenţa tot mai agresivă a Rusiei în Marea Neagră.

'În acelaşi timp nu vrem un nou război rece, nu vrem o nouă cursă a înarmării cu Rusia. Aşa că avem ceea ce noi numim o abordare duală cu Rusia. Suntem fermi, suntem puternici, dar lucrăm şi la dialogul cu Rusia, pentru a încerca să ameliorăm relaţiile cu Rusia şi să diminuăm tensiunile', a precizat Jens Stoltenberg, în interviul cu Radu Tudor.

NATO implementează cea mai mare schimbare a sa într-o generaţie şi România contribuie la acest lucru

 

Singurul lucru care face NATO puternică şi o Alianţă de succes este abilitatea ei de a se adapta când lumea se schimbă, iar acum NATO implementează cea mai mare schimbare din Alianţă într-o generaţie şi România este parte a acestui proces, a mai declarat joi seară secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în interviu acordat lui Radu Tudor, la Antena 3.

'Valorile centrale ale NATO sunt democraţia, statul de drept şi libertăţile individuale. Şi protejăm aceste valori fiind cea mai puternică alianţă din istorie. Şi ceea ce face NATO atât de puternic este unitatea noastră, faptul că trimitem un mesaj foarte clar că un atac asupra unui aliat va fi privit ca un atac asupra întregii Alianţe. 'Toţi pentru unul şi unul pentru toţi'. Asta este unitatea noastră, asta este ce ne face puternici', a declarat Jens Stoltenberg.

'Singurul lucru care face NATO puternică şi o Alianţă de succes este abilitatea noastră de a ne adapta când lumea se schimbă. Acum lumea se schimbă, vedem noi provocări, noi ameninţări de securitate, vedem o Rusia mai ofensivă, vedem o forţă militară împotriva un vecin, în Ucraina, (...) vedem ameninţări cibernetice, proliferarea de arme nucleare şi arme de distrugere în masă. De aceea NATO se adaptează, implementăm cea mai mare schimbare din Alianţă într-o generaţie şi România este parte a acestui proces, ajutând şi contribuind la marea adaptare a NATO care va face această alianţă puternică', a adăugat secretarul general al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel