Între piatră şi pedeapsă, blasfemia își face loc în politica mondială

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
prim-ministrul Pakistanului, Imran Kahn
EXCLUSIV
prim-ministrul Pakistanului, Imran Kahn

Aflat doar în prima sa săptămână ca prim ministru nou ales al Pakistanului, Imran Kahn a anunțat că va introduce problema blasfemiei în discuțiile de la Organizația Națiunilor Unite (ONU) şi din cadrul Organizației de Cooperare Islamică (OIC).

În religia islamică blasfemia este o crimă care se pedepsește cu moartea. Definiția acestei crime este atât de vastă pe cât este de vagă, modul de probare a acesteia este atât de primitiv şi modul de reprimare este atât de sălbatic încât puținii cunoscători ai legislaţiei islamice susțin că nu există echivalent în istoria jurisprudenţei mondiale.

Totul a pornit de la faptul că în Occident libertatea de expresie este normă juridică şi principiu de acțiune. Astfel în ultimii ani, ziare din Franța, Olanda, Anglia, USA, instituţii, oameni simplii şi nu numai, au fost atacaţi violent de către musulmani pentru desenele umoristice cu imaginea profetului, pentru o vorbă simplă sau o manifestare culturală care nu a fost pe placul vreunui imam, ca fiind crime absolute împotriva islamului. Folosirea blasfemiei ca factor de abuzare a Occidentului a devenit monedă curentă şi cenzură permanentă.

Explozii periodice de furie populară, bine regizate de imamii aduşi în Occident, a musulmanilor emigranți în Vest sau manifestații monstru în țările arabe sunt doar vârful gheţarului de ură şi de dictatură cultural-ideologică care se îndreaptă, cu toată viteza, împotriva libertății de expresie şi independenței societăților non-musulmane.

Pakistanul este cunoscut pentru utilizarea şi aplicarea blasfemiei ca instrument de politică externă, iar pedepsele aplicate celor acuzați de aceasta încălcare a legii sharia sunt larg publicate, având loc în fața unor mulțimi excitate. Primul ministru pakistanez, venit la putere cu ajutorul extremiștilor islamişti, redeschide frontul anti-occidental prin introducerea în discuția internațională a noțiunii de blasfemie. Şi prin dorința de a pedepsi alți cetățeni, neaflaţi sub dictatul religios, pentru pretinse acte de blasfemie.

O întoarcere în istoria umanității are astfel loc

Secolele trecute, blasfemia era crima supremă în societățile europene dominate de biserica creștină. Milioane de oameni, elite întregi au fost decimate, valori materiale şi spirituale, unele din timpurile apariției civilizației umane au fost arse şi rase de pe faţa pământului pentru ca un popă nebun (şi erau mulți în acea vreme) acuza de blasfemie.

Deşi civilizația umană părea a fi traversat deşertul acesta, iată că din Pakistan, un prim  ministru care joacă un sport modern (fiind campion național de altfel) propune nici mai mult nici mai puțin ca noțiunea de blasfemie să fie considerată delict şi pedepsită ca atare în toată lumea, incluzând societățile eliberate de coșmarul dictaturilor religioase.

Apelând la organizaţii globaliste obediente precum ONU şi cerând tratarea blasfemiei ca o crimă, Kahn se raliază pozițiilor fundamentalist-extremiste a multora dintre votanții săi. Este clar că țintele, în  cazul în care globaliştii vor accepta aceste solicitări, sunt oamenii de carte, oamenii de ştiinţă, ziariștii şi, desigur, întreaga parte liberală a societății umane.

Aşezându-se în zona dură a dialogului dintre civilizații şi religii, Imran Kahn propune o viziune care va crea probleme serioase în ceea ce priveşte relațiile internaționale. Aşa cum ştim religia în lumea musulmană este obiect de relație politică şi fundament al alianțelor. Cererea pakistaneză ca Olanda să oprească un concurs de caricaturi organizat de către opoziție de dreapta, altfel relațiile diplomatice şi economice dintre cele două  state vor fi puternic afectate, ne arată că blasfemia va deveni un instrument politic şi că va avea loc o şi mai mare politizare a acesteia.

Întrebarea tuturor este cum va reuși Pakistanul să impună acest proiect politic vecinilor săi chinezi, căci Europa este prea slabă pentru a nu ceda în fața asaltului la adresa libertății sale. Primul ministru Kahn a anunțat ca dorește o relație privilegiată cu China, sperând în investiții masive chineze în economia stagnantă a țării sale. Impunerea blasfemiei ca element de joc politic cu China va complica relațiile bilaterale şi va reduce şansele Pakistanului să se bucure de o relație eficientă şi reală cu această hiperputere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel