Industria americană continua să producă machete de înaltă calitate ale sistemelor rusești de apărare aeriană Tor-M1 şi S-300PS (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În Statele Unite, mai mulţi martori oculari, au publicat pe reţele de socializare, o nouă serie de imagini cu echipamente militare transportate pe calea ferată. Mulţi ar putea susţine, pe bună dreptate, că nu este nimic ieşit din comun să apară pe reţele de socializare imagini care surprind desfăşurarea de echipamente militare, mai ales pe teritoriul SUA. Cu toate acestea, în imagini nu sunt echipamente militare americane, ci ruseşti. Dar, aspectul cel mai important de menţionat acum urmează: au fost văzute două vagoane de tip platformă care transportau ceea ce pare a fi exact sisteme de rachete sol-aer S-300 și Tor-M1 de fabricație rusească - acestea sunt machete de înaltă calitate ale sistemelor de rachete antiaeriene rusești.

Nu se ştie cu exactitate în ce scop ar putea fi utilizate aceste machete, dar mai mulţi analişti OSINT care au analizat imaginile au sugerat că este foarte posibil ca echipamentele să fie transportate către o locație unde va avea loc un exercițiu militar, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori. 

Două imagini care au fost publicate pe reţele de socializare arată sistemul antiaerian rusesc autopropulsat 9K331 Tor-M1 și sistemul rusesc de apărare antiaeriană S-300PS încărcate pe două vagoane de tip platformă

O analiză mai profundă a celor două fotografii arată că aceste două sisteme sunt adevărate momeli. Încă din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial se folosesc machete ale unor sisteme de arme, menite să păcălească armata inamică şi să protejeze adevăratele unităţi de tehnică militară aflate pe câmpul de luptă.

Alţi analişti militari au indicat două posibilități: fie că aceste ''momeli gonflabile'' vor fi parte dintr-un exercițiu militar american care urmează să aibă loc, fie că sunt parte dintr-un pachet de ajutor militar care va fi trimis în Ucraina.

Nu ar fi o noutate ca Ucraina să folosească ''momeli gonflabile'' pe câmpul de luptă pentru a deruta aviaţia militară rusa. DefenseRomania a precizat anterior ca industria militară din Republica Cehă este destul de activă în producția de astfel de "echipamente militare false".

Cehii sunt foarte activi în acordarea de ajutor militar Ucrainei. În orașul ceh Decin există o fabrică care reproduce elemente de tehnică militară gonflabile.

Sisteme HIMARS din cauciuc gonflabil pe care industria cehă le-a oferit Ucrainei sunt un alt tip de armă care s-a dovedit a fi foarte importă. Aceste ''sisteme momeală'' permit ascunderea sistemelor de arme reale. Aceste momeli s-au dovedit cu adevărat utile pe câmpul de luptă, deoarece armata rusă a susținut mult timp că 40 de HIMARS ale Ucrainei au fost distruse, iar în realitate, Ucraina a primit 20 de unități.

Anterior, în luna aprilie, Joseph Zadeh, un "trainspotter" care își spune @aboveaverage.joe pe Instagram, a fost persoana care a publicat pe reţele de socializare primele imagini cu vagoane de tip platformă care transportau ceea ce pare a fi exact sisteme de rachete sol-aer S-300 și Tor-M1 de fabricație rusească.

La momentul respectiv, Joseph Zadeh a pus imaginile la dispoziţia analiştilor militari de la The War Zone pentru a face o prezentare mai detaliată a machetelor sistemelor de rachete sol-aer S-300 și Tor-M1 pe care le-a văzut transportate pe o magistrală feroviară din SUA.

Jurnaliștii de la TheWarZone au atras atunci atenția asupra asemănării acestor machete cu versiunile reale ale sistemelor ruseşti de rachete sol-aer pe care le imita, dar au şi amintit de anunțul privind intenția Forțelor Aeriene ale SUA, în anul 2019, de a achiziţiona astfel de machete. În urmă cu 4 ani, Forțele Aeriene ale SUA doreau să achiziționeze două machete realiste ale unor sisteme de rachete sol-aer ruseşti S-300PMU.

De asemenea, se știe că firma californiană OPFOR Solutions produce machete de înaltă calitate ale echipamentelor militare. Pe site-ul web al companiei au fost publicate fotografii și videoclipuri cu procesul de asamblare a machetelor care imita sistemul rusesc de rachete sol-aer Tor M1.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel