Huawei 5G. Merkel așteaptă o decizie a UE, SUA se tem de o presupusă apropiere a companiei de Armata chineză

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a cerut o decizie oficială a Uniunii Europene privind participarea companiei chineze Huawei la construirea sistemului de telecomunicaţii 5G în Europa.

Potrivit Reuters şi EUObserver, citate de Mediafax, în contextul disensiunilor pe această temă din cadrul formaţiunilor Uniunea Creştin-Democrată şi Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU), Angela Merkel a anunţat că aşteaptă o decizie a Uniunii Europene, în cadrul summitului Consiliului European din martie.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale. Washingtonul denunţă presupusa apropiere a Huawei de armata chineză, argumentând că fondatorul companiei chineze, miliardarul Ren Zhengfei, un simpatizant al Partidului Comunist, a fost ofiţer de telecomunicaţii în timpul stagiului militar.

Administraţia Donald Trump a avertizat recent că ar putea revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate. Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China.

Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel