Germania investighează crimele de război ale Rusiei împotriva Ucrainei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Distrugeri urbane provocate de invazia rusă în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Distrugeri urbane provocate de invazia rusă în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Experți din Germania au sesizat Procuratura Generală cu privire la crimele de război ale armatei ruse din Ucraina.

Într-un briefing de presă, aceștia au prezentat, joi, unele detalii despre demersul lor în justiția germană.

Foștii miniștri de la Interne și Justiție, Gerhart Baum, respectiv Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, precum și 2 avocați din Köln - Nikolaos Gazeas și Andrei Umansky - au trimis Procurorului General al Germaniei o plângere de 40 de pagini, cu nume, împotriva unor înalți oficiali ruși și militari, inclusiv împotriva președintelui Putin, membrilor Consiliului de Securitate al Rusiei și unor comandanți și soldați, în care aceștia sunt acuzați de crime de război și crime împotriva umanității în Ucraina.

În plângere, sunt enumerate cazuri concrete, printre care un atac aerian asupra unui teatru din Mariupol, atrocități în localitatea Bucha (Bucea), un atac asupra unei maternități, a unei centrale nucleare, a unui turn de televiziune, folosirea de muniții cu dispersie și altele.

„Vorbim nu doar despre aducerea în fața justiției a vinovaților din vârful statului, ci și despre toți autorii. Vrem să punem forța legii împotriva dreptului celor puternici... O astfel de încălcare masivă a legii, astfel de crime împotriva umanității nu au avut loc după cel de-al Doilea Război Mondial... Și fără investigații suplimentare, putem afirma că Putin este un criminal de război”, a spus fostul ministru Baum, subliniind că totul indică faptul că Rusia se pregătea pentru un astfel de război. El a menționat că, în acest război, „legea este și o armă... iar Germania participă acum la el cu legea ei”.

Ceea ce mulți germani nu știu este că, Codul Penal Internațional este în vigoare în Germania de douăzeci de ani. Astfel, autorii crimelor de război pot fi judecați într-un tribunal german, chiar dacă faptele nu au fost comise în Germania și nici cetățeni germani nu au fost implicați.

Gazeas, la rândul său, a remarcat că ceea ce face acum armata rusă este „cel mai grav tip de crimă de după cel de-al Doilea Război Mondial”. Germania are acum o responsabilitate specială, având în vedere istoria sa, de a se asigura că autorii acestui război sunt aduși în fața justiției, de către Curtea Penală Internațională, dar și, dacă este posibil, de justiția germană, a spus Gazeas.

„Vrem să subliniem că orice persoană care a comis crime nu poate fi în siguranță nicăieri în lume”, a declarat fostul ministru Leutheusser-Schnarrenberger. Ea a remarcat că multe episoade pot fi investigate din Germania, pentru că sunt din surse deschise, sunt mărturii ale refugiaților etc.

La începutul lunii martie, Parchetul Federal german a lansat deja o anchetă structurală. Primul pas este obținerea a cât mai multe dovezi fără legarea de anumiți suspecți.

Serviciul Federal de Informații al Germaniei – BND, a interceptat o parte din traficul radio, în care soldații ruși au discutat despre atrocitățile lor împotriva populației civile ucrainene din orașul Bucha.

Într-un interviu pentru Vocea Americii, publicat pe 8 aprilie, primarul din Bucha - Anatoli Fedoruk, a declarat că deocamdată au fost descoperite 320 de persoane civile ucise, iar dintre acestea, au fost identificate 163, toți localnici din Bucha.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel