Forțele Navale Române, antrenamente intense în luna septembrie

Eduard Pascu / 28 sep 2020 / 15:08

Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" s-a întors în portul Mangalia vineri, 25 septembrie, după ce a participat, în perioada 23-25 septembrie, la o serie de exerciţii în comun cu diferite capacităţi de luptă, nave şi o aeronavă, ale Forţelor Navale ale Ucrainei, în apele internaţionale din vestul Mării Negre.

Instruirea navelor a cuprins mai multe seriale, cu grade diferite de complexitate, precum manevre simple şi avansate, manevre tactice, căutare şi salvare pe mare, comunicaţii prin semnale luminoase şi pavilioane, remorcaj, reaprovizionare, monitorizare a traficului naval şi de respingere a unui atac aerian.

Exerciţiul a avut ca scop consolidarea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante şi dezvoltarea interoperabilităţii între acestea, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Totodată, patru nave militare de la Flotila Fluvială desfăşoară, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie, secvenţe de instruire, pe Dunăre, conform scenariului exerciţiului "Danube Protector 20.08.IV". Activitatea marinarilor militari urmăreşte consolidarea deprinderilor de a deservi aparatura şi sistemele de artilerie de la bordul navelor, precum şi dezvoltarea procedurilor de protecţie a căilor de transport fluvial din zona de responsabilitate.

Principalele obiective ale exerciţiului sunt executarea misiunilor specifice într-un cadru tactic şi crearea unei imagini complete a situaţiei fluviale.

2. -imagine fara descriere- (antrenament_fortele_navale_dunare_06627400.jpg)

Citește și: Exercițiu româno-ucrainean la graniţa de est a NATO

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy