El a explicat că România a avut o pondere a cheltuielilor pentru apărare de peste 2,2% din PIB anul trecut, în timp ce media ţărilor din Uniunea Europeană a fost de 1,9%.
"România, din acest punct de vedere, stă mult mai bine şi este exclusă dublarea cheltuielilor militare de pe un an pe altul. Va fi o tendinţă de creştere cu siguranţă şi e foarte probabil ca, în fiecare an urmărind o creştere suportabilă din toate punctele de vedere, să avem acest fenomen", a punctat preşedintele interimar.
Potrivit lui Bolojan, aceste cheltuieli suplimentare pentru apărare sunt pentru siguranţa României.
"Deci partea de securitate, cât timp există şi este în bună regulă, nu se percepe. (...) Nu putem să negăm că avem un război la graniţele ţării noastre, nu chiar la graniţele ţării noastre, dar este cât se poate de clar că, dacă această vocaţie, să spunem, de tip neoimperial a Rusiei, va fi menţinută în continuare şi în anii următori, Ucraina poate să fie doar prima victimă. Şi atunci, şi în documentul de astăzi, aceste ţări apreciază că Rusia este o ameninţare pentru ţările din Uniunea Europeană şi cred că toţi cei care suntem pe frontiera de Est, toţi cei care au trecut şenilele istoriei peste noi, înţelegem mai acut despre ce este vorba. Şi practic, aceste cheltuieli suplimentare pentru apărare sunt cheltuieli pentru siguranţa ţării noastre. Acesta este realitatea", a mai spus preşedintele interimar, citat de Agerpres.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News