Elicopter american, prăbușit în Afganistan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin doi soldaţi americani din trupele staţionate în Afganistan au murit miercuri în urma prăbuşirii elicopterului în care se aflau, fără a se cunoaşte încă oficial cauza incidentului, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Biroul de presă al armatei americane a transmis într-un comunicat că se investighează cauzele prăbuşirii aparatului, însă datele preliminare "nu indică tir inamic".

Sursa citată nu a divulgat identitatea militarilor decedaţi, deoarece procedura prevede acest lucru timp de până la 24 de ore după ce au fost notificate în prealabil familiile celor morţi. Cu toate acestea, talibanii au revendicat doborârea elicopterului, care se presupune că a avut loc în provincia estică Logar în timpul unei operaţiuni comune a forţelor afgane şi americane contra bazelor insurgente din regiune.

"Elicopterul a fost doborât şi au murit 54 de invadatori şi soldaţi afgani. După prăbuşire, aparatul a luat foc şi a fost complet distrus", a precizat într-un comunicat principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid. El a adăugat că, după căderea elicopterului, la faţa locului au ajuns mai multe avioane americane pentru a asigura zona şi a prelua toate victimele.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Logar a confirmat pentru EFE că în cursul nopţii au existat în provincie operaţiuni militare ale forţelor afgane susţinute de aviaţia străină, dar lipsesc informaţii privind posibile victime în cadrul acţiunii.

De la finalul misiunii de luptă a NATO, în ianuarie 2015, Statele Unite păstrează în Afganistan un contingent în cadrul noii misiuni aliate de consiliere a trupelor afgane şi un altul cu obiective "antiteroriste".

NATO nu a oferit cifre cu privire la numărul de militari din fiecare ţară participantă la misiunea sa, dar se estimează că Washingtonul are între 5.000 şi 10.000 de soldaţi în Afganistan.

În această confruntare, care a început la finalul lui 2001, şi-au pierdut viaţa circa 2.400 de americani.

Vezi și: 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel