Drone israeliene de tip Harop au atacat baza militară pro-iraniană din Irak

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Surse de informații iraniene și irakiene susțin că un UAV israelian Harop a efectuat atacul asupra brigăzii a 52 - aa miliției Hashd Shaabi vineri, 19 iulie, informează publicaţia israeliană online Debka.

Atacul a lovit miliția pro-iraniana din tabăra Badr Brigades în afara orașului Amerli, din provincia Salahudin, la nord-est de Bagdad . Sursele au identificat fragmentele adunate de la locul atacului ca aparțin unei drone Harop productie IAF, un UAV de luptă fără pilot, care în sine este o bombă zburătoare, dezvoltată de Industria aerospațială a Israelului. Această dronă este o muniție stealth care poate să se zboaare timp de până la șase ore înainte de a taca ținta si are o autonomie de 1.000 km. Tabăra Badr se află la aproximativ 900 km de Israel.

Dacă această afirmație iraniană este corectă, există trei evoluții noi în acest atac israelian:

Atacul aviatic al forțelor aeriene israeliene a fost primul atac cunoscut asupra unei ținte iraniene folosind un UCAV de tip Harop.

Primul atac israelian adânc în interiorul Irakului nu departe de granița sa cu Iranul.

Ministrul pentru Cooperare Regională din Israel, Tzachi Hanegbi a declarat duminică că Israelul este singura țară din lume care a ucis în ultimii doi ani personal militar iranian și că unele dintre acțiunile israeliene sunt cunoscute, iar Israelul a publicat detalii despre ele, în timp ce altele au rămas în secret, a spus Hanegbi.

Rezervele Israelului cu privire la politica de reținere a președintelui Donald Trump, care a încercat mai ales în ultimele zile, să reducă profilul rapoartelor de atacuri iraniene asupra navelor din Golf, astfel încât Statele Unite sa reactioneze.Potrivit unor cercuri politice si militare israeliene ceste măsuri ale președintelui Trump expun Israelului și IDF chiar mai mult pericolul atacurilor iraniene.

Harop este o dronă produsă de israelienii de la divizia MBT a Israel Aircraft Industries, capabilă să rămână mult timp în aer pentru ca apoi să lovească ţinte la alegerea operatorului. Drona a fost prezentată prima dată în 2009, fiind oferită la export către Turcia şi India şi are o rază de acţiune de 1000km.

Drona nu deţine o încărcătură explozivă separată, spre deosebire de înaintaşul de mai mici dimensiuni IAI Harpy, ci explozivul este integrat în corpul vehiculului. În timp ce Harpy este complet autonom, Harop este comandat radio la distanţă, având ca şi misiune de bază suprimarea sistemelor antiaeriene. Drona dispune de un sistem de detecţie a radiaţiei radar, putând ataca autonom sursele (SEAD), sau poate ataca ţinte stabilite de operator cu ajutorul senzorului electrooptic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel