Crucișătorul Moscova s-a scufundat. Rusia recunoaște că a pierdut nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
 crucişător purtător de rachete „Moskva” este observat în portul venezuelean La Guaira, la aproximativ 19 mile nord de Caracas, la 27 august 2013.
crucişător purtător de rachete „Moskva” este observat în portul venezuelean La Guaira, la aproximativ 19 mile nord de Caracas, la 27 august 2013.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că în mod oficial crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, s-a scufundat.

Rusia nu recunoaște că nava s-a scufundat după ce a fost lovită de un sistem de rachete anti-navă ucrainean de tip Neptun, ci precizează că nava amiral s-a scufundat din cauza ... condițiilor meteo.

Ministerul Apărării de la Moscova spune că crucișătorul care poartă numele capitalei ruse s-a scufundat în timp ce era remorcat. Nava intrase într-o furtună și, din cauza carenei afectată de incendiu, aceasta s-a scufundat.

Rușii spun că au reușit să evacueze întreg echipajul.

Oficial, Kremlinul precizează că crucișătorul Moscova a suferit avarii din cauza unui incendiu care a ajuns la muniția navei, fără să recunoască că aceasta a fost scufundată de Ucraina.

Ucraina a revenidicat însă una din cele mai mari reușite la nivel militar. Kievul a anunțat că două rachete ucrainene de tip R-360 au lovit crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei ruse în Marea Neagră.

 

Despre rachetele R-360 ale sistemelor anti-navă Neptun, cele care au scufundat crucișătorul Moscova

 

Racheta R-360 are raza de acțiune dată de producător de maximum 280 km și dimensiunile de 5.300 × 600 × 600 mm (foarte probabil sunt dimensiunile tuburilor de transport și lansare, cele ale rachetei propriu-zise fiind puțin mai mici).

R-360 se bazează pe designul rachetei antinavă sovietice Kh-35 (X-35, lungime 4,4 m, raza de acțiune 130 km), însă constructorii ucraineni subliniază că au îmbunătățit substanțial raza de acțiune și electronica acesteia.

Un divizion de rachete “Neptun” include trei baterii cu câte două unități de lansare, fiecare unitate fiind dotată cu patru rachete R-360. Astfel, o salvă de rachete a divizionului poate consta în lansarea a 24 de rachete, cu un interval de timp între două focuri de pe aceeași unitate de lansare de 3-5 secunde.

Unitatea de luptă a divizionului este stabilită la 72 de rachete dintre care 24 sunt deja instalate pe unitățile de lansare (USPU-360), 24 se află în mașina de transport și încărcare (TZM-360), iar ultimele 24 în mașina de transport (TM-360).

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel