Avionul american multirol de ultimă generaţie F-35, net superior sistemelor de rachete rusești

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În ciuda faptului că Rusia a susţinut anterior faptul că sistemele de rachete S-400 pot detecta cu uşurinţă, la o distanță de 200-250 de kilometric, avioane americane invizibil pe radar de tip F-35, dar s-a dovedit că aceste sisteme, care sunt dislocate în Siria, nu au putut face acest lucru, relatează Al-Masdar News, potrivit Uawire.org.

Publicaţia Al-Masdar News precizează că dezvoltarea şi testarea ultimelor sisteme de rachete ruseşti S-500, se datorează incapacității sistemelor S-400 de a contracara avioane stealth americane de ultimă generaţie F-35.

,,Se presupune că sistemul de rachete rusesc S-500 Prometheus va fi răspunsul Moscovei fata de avioanele americane F-35'', scrie Al-Masdar.

În ciuda zborurilor obișnuite efectuate de avioanelor de vânătoare americane, britanice și israeliene F-35 în zonele unde sistemele de apărare aeriană S-400 sunt dislocate, nu s-a demonstrat şi nici nu exista o dovadă că aceste sisteme sunt capabile să detecteze avioane stealth de ultimă generaţie F-35, la o distanță de 200-300 de kilometri, ceea ce provoacă multe controverse în rândul experților militari ruși.

Avioane F-35 israeliene au zburat deasupra Siriei fără să fie observate de sistemele S-400 și S-300

Amintim că, la începutul lunii septembrie, piloții israelieni au zburat peste Damasc trecând neobservați de sistemele de apărare antiaeriană S-300 și S-400, lăudate ca fiind cele mai avansate sisteme din lume.

Publicația israeliană "NZIV", preciza la acea dată, citând o serie de surse militare, ca aeronavele militare israeliene, care au lovit mai multe ţinte în partea de est a Siriei, la granița cu Irakul, erau de tip F-35. Nu numai că avioanele israeliene F-35 au intrat în spațiul aerian sirian, ci au zburat la câteva sute de kilometri, fiind în zona de detectare și distrugere sistemelor antiaeriene rusești S-400 și a celor siriene S-300.

Rusia a finalizat testarea sistemului antiaerian S-500

Rusia se află în etapa finalizării testării noii sale rachete antiaeriene S-500, care ar urma să intre în serviciu anul viitor. Sistemul S-500 este cu o generaţie peste S-400, deja considerat de mulţi ca fiind cel mai performant sistem de apărare antiaeriană pe piaţa internaţională de armament.

Rachetele S-400 pot lovi ţinte aeriene pe o rază de circa 400 de kilometri, în timp ce raza sistemului S-500 este extinsă până la aproximativ 500 de kilometri.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel