Avionul american multirol de ultimă generaţie F-35, net superior sistemelor de rachete rusești

DefenseRomania Team / 14 noi 2019 / 14:57

În ciuda faptului că Rusia a susţinut anterior faptul că sistemele de rachete S-400 pot detecta cu uşurinţă, la o distanță de 200-250 de kilometric, avioane americane invizibil pe radar de tip F-35, dar s-a dovedit că aceste sisteme, care sunt dislocate în Siria, nu au putut face acest lucru, relatează Al-Masdar News, potrivit Uawire.org.

Publicaţia Al-Masdar News precizează că dezvoltarea şi testarea ultimelor sisteme de rachete ruseşti S-500, se datorează incapacității sistemelor S-400 de a contracara avioane stealth americane de ultimă generaţie F-35.

,,Se presupune că sistemul de rachete rusesc S-500 Prometheus va fi răspunsul Moscovei fata de avioanele americane F-35'', scrie Al-Masdar.

În ciuda zborurilor obișnuite efectuate de avioanelor de vânătoare americane, britanice și israeliene F-35 în zonele unde sistemele de apărare aeriană S-400 sunt dislocate, nu s-a demonstrat şi nici nu exista o dovadă că aceste sisteme sunt capabile să detecteze avioane stealth de ultimă generaţie F-35, la o distanță de 200-300 de kilometri, ceea ce provoacă multe controverse în rândul experților militari ruși.

Avioane F-35 israeliene au zburat deasupra Siriei fără să fie observate de sistemele S-400 și S-300

Amintim că, la începutul lunii septembrie, piloții israelieni au zburat peste Damasc trecând neobservați de sistemele de apărare antiaeriană S-300 și S-400, lăudate ca fiind cele mai avansate sisteme din lume.

Publicația israeliană "NZIV", preciza la acea dată, citând o serie de surse militare, ca aeronavele militare israeliene, care au lovit mai multe ţinte în partea de est a Siriei, la granița cu Irakul, erau de tip F-35. Nu numai că avioanele israeliene F-35 au intrat în spațiul aerian sirian, ci au zburat la câteva sute de kilometri, fiind în zona de detectare și distrugere sistemelor antiaeriene rusești S-400 și a celor siriene S-300.

Rusia a finalizat testarea sistemului antiaerian S-500

Rusia se află în etapa finalizării testării noii sale rachete antiaeriene S-500, care ar urma să intre în serviciu anul viitor. Sistemul S-500 este cu o generaţie peste S-400, deja considerat de mulţi ca fiind cel mai performant sistem de apărare antiaeriană pe piaţa internaţională de armament.

Rachetele S-400 pot lovi ţinte aeriene pe o rază de circa 400 de kilometri, în timp ce raza sistemului S-500 este extinsă până la aproximativ 500 de kilometri.Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy