Armata română dispune de camere moderne de termoviziune Sophie. Thales a prezentat funcția revoluționară VisionLoc

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cameră de termoviziune Sophie Ultima. Sursă foto: Thales Group
Cameră de termoviziune Sophie Ultima. Sursă foto: Thales Group

Gigantul francez Thales a prezentat VisionLoc, cea mai recentă funcție a camerelor de termoviziune Sophie.

Evenimentul a avut loc în cadrul expoziției Eurosatory 2022 care a avut loc luna trecută la Paris. Noul sistem VisionLoc reprezintă un pas uriaș înainte. Integrarea VisionLoc pe camerele portabile Sophie, dezvoltate de Thales, permite generarea de coordonate chiar și atunci când nu este disponibil un sistem global de navigație prin satelit. 

Thales subliniază că noul sistem reprezintă o inovație în tehnologia de termoviziune, sistemul putând fi utilizat chiar și atunci când nu este disponibil niciun semnal satelitar.

Abilitatea de geolocalizare pe care funcția VisionLoc o oferă poate fi integrată atât pe versiunea Sopthie Optima, cât și Sophie Ultima. VisionLoc nu modifică niciuna din caracteristicile camerelor, mobilitatea și greutatea lor nefiind afectată.

Camera de termoviziune Sophie Optima a fost lansată de Thales în 2018, în timp ce Sophie Ultima în 2020. Thales a integrat în camerele de termoviziune tehnologii de ultimă generație.

Ambele camere au o capacitate unică pe piață de a detecta din timp orice fel de amenințare și dispun de capacitate de localizare atunci când nu este disponibil un sistem global de navigație prin satelit. 

Thales a vândut peste 110.000 de camere de termoviziune în peste 55 de țări. În cadrul expoziției de la Paris, reprezentanții companiei au confirmat în exclusivitate pentru DefenseRomania că inclusiv Armata română a fost înzestrată cu asemenea sisteme de ultimă generație.

Nu se cunoaște numărul acestor sisteme aflate în dotarea Armatei noastre.

„Thales este lider mondial în tehnologia de temoviziune”, subliniază Cristian Sfichi, directorul general al Thales Romania.

2. -imagine fara descriere- (sophie-thales_83054200.jpg)

Sursă foto: Thales

 

Dotarea individuală a soldatului, un program important de înzestrare pentru Armata română

 

În noile programe esențiale de înzestrare pe care MApN le va iniția se regăsește și cel de dotare individuală a soldatului, sub denumirea generală de „Sistem armament individual tip NATO”.

Amintim că pe la jumătatea lunii mai, generalul Daniel Petrescu, Șeful Statului Major al Apărării, în cadrul unui interviu, vorbind de programele de înzestrare, a amintit de dotarea individuală a soldatului și importanța ei.

„Un lucru la care țin foarte mult este dotarea individuală a soldatului. Cel puțin, în acțiunile de apărare, cu toate sistemele tehnice, acțiunea militarului e fundamentală. Trebuie să îl avem echipat și cu mijloace de protecție și cu armament modern. Și mai ales cu aparatură de vedere pe timp de noapte, acesta e un alt program important de înzestrare, la care la nivelul Statului Major al Apărării ținem foarte mult”, a precizat generalul Daniel Petrescu. 

CITEȘTE ȘI: România, o armată cu tehnică modernă, dar cu soldați dotați la nivelul anilor 2000. Prioritatea - aparatură de vedere pe timp de noapte

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel