Activistă de origine germană, răpită la Bagdad. Ministerul german de Externe a înfiinţat o celulă de criză

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Hella Mewis
Hella Mewis

Niciun grup nu a revendicat până acum responsabilitatea pentru răpirea lui Hella Mewis care lucrează pentru Goethe Institut.

Activista de origine germană, Hella Mewis, a fost răpită,luni seară, de oameni înarmați necunoscuți în capitala Irakului, Bagdad. Mewis, care este, de asemenea, șeful departamentului de cultură al Institutului Goethe din Bagdad, a fost răpită în apropierea biroului ei de pe strada Abu Nuwas, la orele serii, a declarat comandantul poliției din Bagdad, maiorul Ahmad Khalaf.

El a adăugat forțe din ministerele de apărare și de interne colaborează pentru a o descoperi pe Hella Mewis. Niciun grup nu a revendicat această răpire, transmite Anadolu.

Pe lângă atribuțiile sale la Goethe Institut, ea lucrează și la German Arts Centre Tarkib, care organizează în fiecare an festivaluri pentru a sprijini tinerii artiști din Bagdad.

”Hella Mewis a fost răpită de bărbaţi neidentificaţi aflați la bordul a două vehicule, inclusiv o camionetă albă folosită de către unele forţe de securitate, în timp ce circula pe bicicletă pe bulevardul Abu Nuwas”, a declarat luni o sursă pentru AFP. Răpirea a avut loc în apropierea unui comisariat, însă niciun poliţist nu a intervenit, a adăugat sursa citată.

Telefonul lui Hella Mewis a fost deconectat luni seara, iar Ambasada Germaniei în Irak nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Aflat într-o vizită la Atena, ministrul de externe german Heiko Maas a spus că nu va intra în mai multe detalii, "luând în considerare situaţia specială în care se află persoana implicată". "Dar (noi) am început să analizăm cazul pentru a găsi o soluţie care să garanteze că persoana în cauză este în stare bună", a adăugat el. Ministerul german de Externe a înfiinţat o celulă de criză pentru a investiga circumstanţele acestei răpiri, transmite marţi DPA.

La Bagdad, ministrul de interne Othman Al-Ghanmi a dat dispoziţii forţelor de securitate să-şi intensifice eforturile pentru găsirea cetăţenei germane, a indicat purtătorul său de cuvânt, Saad Maan.

De la începutul anului, doi jurnalişti francezi au fost reţinuţi ostatici timp de mai multe zile, dar şi trei lucrători umanitari, răpiţi împreună cu un irakian tot în cartierul Karrada şi eliberaţi după două luni de captivitate. Zeci de activişti au fost asasinaţi sau răpiţi şi ţinuţi ostatici luni de zile începând din octombrie, când a izbucnit o revoltă populară fără precedent. Alţii sunt daţi în continuare dispăruţi.

Citește și: Irak: Soldaţii americani, vizaţi de un atac cu rachete. Sistemul C-RAM a intrat în acţiune

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel