Un avion de vânătoare MiG-29 a fost doborât în Libia (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion de vânătoare MiG-29, care ar fi deținut de contractori militari privaţi sponsorizați de statul rus – cel mai probabil Wagner Group – a fost doborât în ​​Libia.

Un avion de vânătoare MiG-29 (denumire NATO - Fulcrum) a fost doborât în cursul zilei astăzi în regiunea Sirte din Libia.

Pilotul avionului de vânătoare a reuşit să scape cu viaţa, catapultându-se la timp, filmând în acelaşi timp şi momentul în care era căutat de elicoptere ale Forțelor Aeriene Naționale din Libia, precizează Defence-Blog.

Pe rețelele de socializare a fost postat materialul video realizat de pilot, iar pe înregistrare acesta precizează că avionul său de vânătoare a fost doborât şi nu s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice. Acesta mai spune că a reuşit să se catapulteze de la o înălțime de 700 de metri şi ca aeronavă pe care o pilota a fost doborât cu 45 km înainte de a ateriza pe un aerodrom, fară a specifica numele acestuia. Potrivit pilotului, avionul doborât a căzut la 200-300 de metri distanță de el, precizează Rambler.ru.

Precizăm că până la momentul redactării acestui material, redacţia noastă nu a găsit alte materiale foto sau video care să ateste cu exactitate ca un avion de vânătoare MiG-29 a fost doborât în Libia.

 

14 avioane de vânătoare MiG-29 Fulcrum și bombardierele Sukhoi Su-24 Fencer livrate de Rusia în Libia

 

Dacă informaţiile se vor confirma şi într-adevăr un MiG-29, operat de un pilot al unei companii militare private ruse, care activează în Libia, a fost doborât, înseamnă că îngrijorările generalului Bradford Gering, director adjunct al operațiunilor AFRICOM, s-au adeverit.

Amintim ca, cele 14 avioane de vânătoare MiG-29 Fulcrum și bombardiere Sukhoi Su-24 Fencer  au fost livrate în Libia, în luna mai, de Rusia.

Pe 26 şi 27 aprilie, Centrul de Comandă american în Africa (AFRICOM), într-o serie de mesaje pe Twitter, a prezentat mai multe dovezi care atestau ca cel puțin 14 avioane de luptă – avioane de luptă Mig-29 Fulcrum și avioanele de luptă Sukhoi Su-24 Fencer – au fost aduse în Libia pentru a-i susţine pe mercenarii ruşi care luptă de partea forţelor mareşalului Khalifa Haftar.

Avioane de vânătoare ruseşti de a patra generaţie "au sosit în Libia de la o bază aeriană rusească după ce au tranzitat Siria, unde credem că ele au fost revopsite pentru a disimula originea lor rusească", a indicat comandamentul african al armatei americane, pe 26 mai.

Pentagonul a prezentat, la jumătatea lunii iunie, noi dovezi despre desfăşurarea de către Rusia a unor avioane de luptă de tip MIG şi Sukhoi, într-o bază militară aeriană din Libia a forţelor Armatei Naționale Libiene (LNA), aflate sub conducerea mareșalului Khalifa Haftar, care lupta împotriva Guvernului Libian de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de ONU, cu sediul în capitala Tripoli.

La momentul respectiv, Centrul de Comandă american în Africa (AFRICOM) a postat imagini din satelit din care reiese că aeronavele pe care Rusia le-a desfăşurat, în baza aeriană Al Jufrah din Libia, sunt folosite pentru a sprijini companii militare private (PMC), sponsorizate de guvernul rus.

 

Îngrijorările generalului american Bradford Gering s-au adeverit

 

Generalul Bradford Gering, director adjunct al operațiunilor AFRICOM, a precizat că implicarea pe termen lung a Rusiei în Libia va înrăutăţi situaţia actualului conflict și întârzie orice posibilă soluţionarea a acestuia pe cale politică.

La momentul respectiv, generalul Bradford Gering susţinea că AFRICOM are motive de îngrijorare cu privire la faptul că aceste aeronave rusești ar putea fi operate de mercenari neexperimentați din cadrul companiilor militare private care nu vor respecta normele de drept internațional cu privire la desfăşurarea conflictelor militare, iar în momentul când vor recurge la misiuni de bombardament, vieţile a mii de libieni nevinovaţi vor fi puse în pericol.

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel