Ucraina intenţionează să reia negocierile de pace cu Rusia, dar după o contraofensivă puternică împotriva forţelor ruse de ocupaţie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Segodnya.ua
Sursa foto: Segodnya.ua

Ucraina intenţionează să reia negocierile de pace cu Rusia până la sfârşitul lui august, după ce va desfăşura operaţiuni de contraatac, informează sâmbătă dpa. 

Potrivit lui David Arakhamia, discuțiile de pace între Rusia si Ucraina ar putea avea loc încă de la sfârșitul verii. Ucraina se va afla atunci într-o poziţie mai bună pentru a negocia, a declarat sâmbătă negociatorul-şef al Kievului, David Arahamia, într-un interviu pentru postul Voice of America.

Acest lucru se datorează faptului că armata ucraineană plănuiește să lanseze o contraofensivă și astfel să consolideze poziția Ucrainei la masa negocierilor.

Forţele militare ucrainene vor întreprinde operaţiuni de contraatac în diferite locuri, a declarat Arahamia, fără a oferi mai multe detalii. În condiţiile în care războiul s-a înteţit în Ucraina, negocierile de pace au intrat în impas.

Membrii grupului de negocieri cu Rusia, David Arakhamia și Rustem Umerov, poartă discuții la Washington cu privire la accelerarea livrărilor de arme către Ucraina. Potrivit lui Umerov, Occidentul știe că Ucraina nu va face concesii teritoriale și, prin urmare, fac tot ce este necesar pentru ca Ucraina să-și consolideze poziția la masa negocierilor atunci când va veni momentul.

"Nimeni nu ne obligă să părăsim teritoriile ocupate. Acum negociem cu partenerii noștri de câte arme avem nevoie și cum să le livrăm", spune Umerov, potrivit Focus.ua.

Dar, în viitorul apropiat, nu sunt așteptate discuții de pace cu Federația Rusă. Cel puțin până când Ucraina își întărește forțele, iar trupele ruse revin pe pozițiile pe care le-au ocupat înainte de 24 februarie 2022, spune David Arakhamia, șeful grupului de negocieri.

„Negocierile pot fi discutate doar dacă îi dăm afară sau dacă ei înșiși s-au retras în aceste poziții”, a spus Arakhamia.

"Cred că va fi sfârșitul lunii august. Cred că vom porni o contraofensivă în unele locuri, dar nu vreau să dezvălui toate planurile, astfel încât să nu fie cunoscute de Rusia", spune Arakhamia.

Potrivit lui Umerov, negocierile de până acum cu Rusia sunt axate pe schimbul de prizonieri de război, evacuarea civililor din teritoriile ocupate temporar și problema deblocării porturilor ucrainene în vederea reluării exporturilor de cereale.

Potrivit Agerpres, la sfârşitul lui martie, Kievul a propus organizarea de negocieri la Istanbul, printre alte propuneri, pentru a renunţa la statutul de candidat la aderare la NATO în schimbul unor garanţii internaţionale de securitate.

Însă Rusia cere demilitarizarea ţării vecine şi vrea ca Ucraina să-i cedeze teritorii, inclusiv regiunile Doneţk şi Lugansk din estul acestei ţări.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel