Ucraina a testat noua rachetă de croazieră ”Neptun” - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Racheta anti-navă ucraineană R-360 a sistemului RK-360MC, cunoscută sub denumirea de „Neptun”, a trecut cu succes testele de zbor la altitudine joasă pe ruta indicată. Testul a fost efectuat pe 28 noiembrie, potrivit presei ucrainene citată de paginaderusia.

Această rachetă subsonică de joasă altitudine este destinată distrugerii atât a navelor, cât și a țintelor terestre și a fost dezvoltată având la bază racheta sovietică X-35. În comparație cu predecesoarea, este însă mai mare, cu raza de zbor mai lungă și cu un nou sistem de control. Racheta poate fi lansată de pe nave, avioane și cu lansatoare terestre mobile.

„Racheta a parcurs peste 250 km pe un traseu și altitudini programate. Putem spune astăzi că am finalizat dezvoltarea părții aeronautice a rachetei”, a declarat Oleg Korostelev, proiectantul general al ”DKKB Luch”.

Conform Defense Express, etapele următoare ale testelor vor presupune verificarea caracteristicilor de luptă ale rachetei. Arma urmează să intre în dotarea armatei ucrainene în 2020.

Racheta R-360 are o greutate de 870 kg, focos de 150 kg, o rază de acțiune de până la 280 km, viteză de aproximativ 900 km / h și poate zbura razant cu marea la o întălțime între 3 și 10 m.

Sistemul Neptun este alcatuit din 6 lansatoare care asigură tragerea simultană a până la 24 de rachete, cu un interval între salve de 3 până la 5 secunde. Complexul poate fi desfășurat la o distanță de până la 25 km de coastă, iar timpul necesar pentru desfășurarea sa este de până la 15 minute.

Youtube video image

Vezi și: Iranul a testat un nou tip de rachetă pe sistemul Mersad

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel