Iranul a testat un nou tip de rachetă pe sistemul Mersad

Eduard Pascu |
Data publicării:

Presa iraniană anunță că pe 22 noiembrie a fost executat un nou exercițiu cu un nou tip de rachetă sol-aer care a fost utilizată pe un sistem Mersad, transmite Jane.

Ziarele și televiziunile au prezentat sistemul modificat în acțiune în timpul exercițiului „Gardienii Cerului Velayet 98” care a avut loc la începutul lunii.

Lansatorul, montat pe camion, folosit cu Mersad transporta trei rachete. Același lansator pare să fi fost prezentat dar fără rachete în cadrul paradei anuale din Teheran care a avut loc pe 21 septembrie.

În cadrul exercițiului, lansatorul se pare că a folosit o rachetă Sayyad-2 dezvoltată în ultimii ani. Unul dintre aceste noi sisteme, un Khordad - 3, a fost creditat că a doborât o dronă RQ-4 Global Hawk a US Navy deasupra Golfului Oman folosind o rachetă Sayyad-2. Comandamentul central al SUA a indicat că racheta a fost lansată de la aproximativ 70 km distanță.

Mersad este versiunea iraniană a MIM-32 HAWK pe care a primit-o înainte de revoluția din 1979. Initial pe acest sistem era folosită racheta Shahin, dar a fost anunțat în 2011 că aceasta va fi înlocuită de racheta Shalamcheh care a fost dezvoltată și îmbunătățită.

Mersad încă folosește radare care arată similar cu cele ale HAWK-urilor din anii 1970-1980. 

Vezi și: Iranul a testat cu succes sistemul de apărare antirachetă Khordad-15

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel