Ucraina a primit din Germania al doilea sistem de apărare aeriană IRIS-T

S.I. Catalin |
Data publicării:

Germania a înmânat Ucrainei al doilea din cele patru sisteme de apărare aeriană IRIS-T. Sistemul a fost livrat Ucrainei în urmă cu câteva zile, a relatat publicația germană Spiegel.

Ucraina a primit primul sistem de apărare antiaeriană în luna octombrie a anului trecut, imediat după primul atac al Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Germania intenționează să transfere patru astfel de sisteme Ucrainei.

Sistemul IRIS-T a primit, de asemenea, botezul focului în luna octombrie a anului trecut. În luna ianuarie a acestui an, armata ucraineană a discutat mai în detaliu despre funcționarea sistemului. În prima să utilizare, sistemul de apărare aeriană a lovit 100% din ținte, în principal rachete de croazieră.

La începutul lunii martie a acestui an, au apărut informaţii ca alţi militari ai armatei ucrainene au fost trimis în Germania pentru a urma o perioadă de pregătire pentru operarea sistemului de apărare aeriană IRIS-T SLM.

Pentru a-i antrena pe militarii ucraineni în domeniul apărării antiaeriene, instructorii germani simulează utilizarea sistemului în diferite scenarii. Experiența utilizării IRIS-T SLM în Ucraina este, de asemenea, luată în considerare.

Suedia se va alătura furnizării de sisteme către Ucraina. Se pare că Berlinul a discutat cu Stockholm despre transferul de lansatoare compatibile cu sistemul IRIS-T. Ulterior, Suedia a confirmat că va participa la furnizarea de sisteme de apărare aeriană.

Potrivit Spiegel, Suedia a transferat 12 lansatoare IRIS-T-SLS către Germania. În prezent, se caută vehiculele pe care acestea pot fi montate pentru a fi livrate ulterior Ucrainei.

Dezvoltat de compania germană Diehl Defense, complexul este conceput pentru a distruge avioane, elicoptere, vehicule aeriene fără pilot, rachete de croazieră și balistice.

IRIS-T SLM este echipat cu rachete aer-aer, cu 8 rachete în lansator. Bateria standard IRIS-T constă din trei lansatoare, un punct de control și un radar TRML-4D (unghiul de vizualizare al radarului este de 360 ​​de grade, permițând sistemului să detecteze și să urmărească ținte la o distanță de până la 250 km).

,,Dacă avem trei lansatoare complet încărcate, înseamnă un total de 24 de rachete, înseamnă că poate distruge 24 de ținte în același timp”, au spus Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene.

Desfășurarea complexului se face în 10 minute, iar rachetele au o rază de acțiune de până la 40 km și o înălțime de până la 20 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel