Urmărește emisiunea live



Turcia a dislocat în Libia cel mai nou sistem de apărare aeriană (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia a dislocate în Libia cel mai nou sistem antiaerian autopropulsat blindat, autonom, numit KORKUT.

În cursul acestei săptămâni, pe reţelele de socializare, au apărut mai multe imagini din satelit, în care se pot observa mai multe sisteme de apărare aeriană Korkut, ale Forţelor Armate Turce, dislocate în baza aeriană Al-Watiya din vestul Libiei, potrivit Defense Blog.

Baza aeriană Al-Watiya este operată, în prezent, atât de Forțele Armate Turce, cât și de Forţele Guvernului Libian de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli. 

Libia, care dispune de cele mai abundente rezerve de petrol din Africa, este sfâşiată de un război civil între Guvernul de Uniune Națională (GNA), recunoscut de ONU și al cărui principal aliat militar este Turcia, și Armata Națională Libiană (LNA) condusă de mareșalul Haftar. LNA e susținută de Egipt, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Rusia.

KORKUT este sistem antiaerian autopropulsat dezvoltat de compania turcă de apărare ASELSAN, lider naţional pe acest segment de piaţă, în colaborare cu compania turcească de vehicule blindate FNSS, pentru forțele terestre turcești. Sistemul KORKUT este dezvoltat pe şasiul vehiculului de luptă blindat ACV-30 . Producția în serie a sistemelor KORKUT a început în martie 2017, iar primul lot de sisteme KORKUT a fost livrat Forțelor Terestre Turcești începând cu anul 2018. Forțele armate turce au comandat 40 de sisteme de arme, livrările urmând să fie finalizate în 2022.

Sistemul KORKUT dispune o turelă controlată de la distanță, înarmată cu două tunuri KDC de 35 mm, capabile să tragă 1.100 de runde pe minut.

Sistemul de apărare aeriană poate intercepta şi distruge rachete aer-sol, rachete de croazieră, vehicule aeriene fără pilot (UAV), precum și elicoptere și aeronave de vânătoare care zboară la joasă altitudine.

 

Imaginile din satelit confirma ceea ce până acum era susţinut nu mai în analizele unor experţi militari care urmăresc situaţia conflictului din Libia

 

La începutul lunii iulie, analistul militar Paul Iddon preciza într-o analiză pentru Forbes că după ce la 27 februarie, atacurile aeriene ale armatei siriene au ucis 34 de soldați turci dislocaţi în Idlib, în provincia nord-vestică din Siria, Turcia și-a dat seama rapid de importanța apărări aeriene şi astfel a dispus dislocarea mai multor sisteme în Libia pentru a preveni repetarea unui astfel de incident.

Într-un raport al Washington Institute for Near East Policy, citat şi de Paul Iddon, se precizează că combinarea de sisteme de rachete MIM-23 Hawk, sisteme de apărare aeriană cu rază mică de acţiune HISAR și sisteme antiaeriene Korkut au creat o apărare aeriană stratificată asupra infrastructurii critice și asupra staţiilor de control a dronelor, operate atât de forţele GNA, cât şi de Forţele Armate Turce.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel