Știrile zilei: România va achiziționa 250 de vehicule Dacia Duster Army; Piranha V, testatare prin trageri reale; Guvernul vrea să modernizeze radarele FPS-117

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 5 noiembrie.

1. România va achiziționa 250 de vehicule Dacia Duster Army

În cadrul conferinței de presă de azi, în care ministrul Nicolae Ciucă a prezentat stadiul îndeplinirii obiectivelor instituției în primul său an de mandat, acesta a anunțat achiziționarea a 250 de vehicule Duster Army.

 

2. Ciucă: Piranha V, testatare prin trageri reale. Al doilea lot va fi fabricat de industria din România

Transportoarele Piranha V au efectuat în Poligonul Cincu trageri cu muniție reală. Exercițiul a fost urmărit de o comisie a Statului Major General condusă de generalul locotenent Daniel Petrescu.

 

3. Guvernul vrea să modernizeze radarele FPS-117

Ministerul Apărării Naționale a decis să modernizeze cele cinci radare terestre FPS-117 prin implementarea Modului 5 IFF. Contractul de aproximativ 145,5 milioane lei va fi atribuit direct Agenției NATO pentru Sprijin și Achiziții.

 

4. Programul dronelor. Ciucă: Și industria din Israel e o opțiune pentru România

Ministrul Nicolae Ciucă a vorbit despre programul de drone al României, în contextul vizitei pe care a avut-o în Israel unde i s-au prezentat drone militare. În cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat stadiul îndeplinirii obiectivelor instituției în primul său an de mandat la conducerea ministerului, ministrul Ciucă a vorbit despre programul de înzestrare cu drone. 

 

5. Germania aprobă achiziţionarea de avioane de luptă Eurofighter

Comisia pentru buget a parlamentului german a aprobat un contract în valoare de 5,4 miliarde de euro pentru achiziţionarea a 38 de avioane de luptă Eurofighter, produse de Airbus.

 

6. Toate calculele duc la Biden. Un singur scenariu îl mai ține pe Trump în 'viață'

În pofida tuturor sondajelor, alegerile de anul acesta din SUA au fost, așa cum ne așteptam mulți, mult mai echilibrate. Numărul uriaș de voturi prin corespondență și voturi anticipate au făcut ca nici măcar în acest moment să nu cunoaștem un rezultat oficial. Dar calculele indică însă un învingător.

 

7. Furt de tehnologie militară în Ucraina. Ruşii doreau să intre în posesia unor motoare pentru elicoptere

Serviciile ucrainene de informaţii, cel intern (SBU) şi cel extern ( SZRU), au împiedicat furtul şi vânzarea ilegală de componente pentru aeronave militare, de la o întreprindere naţională de importanţă strategică, către Federaţia Rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel