Ciucă: Piranha V, testatare prin trageri reale. Al doilea lot va fi fabricat de industria din România

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Transportoarele Piranha V au efectuat în Poligonul Cincu trageri cu muniție reală. Exercițiul a fost urmărit de o comisie a Statului Major General condusă de generalul locotenent Daniel Petrescu.

Primele vehicule blindate Piranha V intrate în dotarea Forțelor Armate Române, respectiv la Batalionul 26 Infanterie Scorpionii Roșii din Craiova, "au trecut prin programul de recepție calitativă și cantitativă iar ieri s-a desfășurat testarea operațională prin trageri reale în Poligonul Cincu. O echipă a Statului Major al Apărării condusă de Șeful Statului Major, generalul locotenent Daniel Petrescu a participat și a evaluat rezultatele tragerii", a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. 

Al doilea lot de vehicule Piranha V va fi fabricat în totalitate în România. "Ceea ce este subliniat este faptul că aceste vehicule blindate au plecat de pe poarta Uzinei Mecanice București. Odată cu finalizarea procesului de recepție urmează să se alimenteze acreditivul pentru cel de al doilea lot. Acesta din urmă, în integralitatea lui va fi preluat de către Uzina Mecanică București și industria românească va beneficia de tot ceea ce înseamnă transferul de tehnologie și cunoaștere pentru producerea acestui vehicul de luptă", a mai precizat Ciucă.  

Citește și: Ministrul Ciucă le-a cerut militarilor testarea amănunțită a Piranha V, în condiții similare operațiunilor reale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel