România va achiziționa 250 de vehicule Dacia Duster Army

DefenseRomania Team / 05 noi 2020 / 13:23

În cadrul conferinței de presă de azi, în care ministrul Nicolae Ciucă a prezentat stadiul îndeplinirii obiectivelor instituției în primul său an de mandat, acesta a anunțat achiziționarea a 250 de vehicule Duster Army.

În cadrul acestui angajament de reînnoire a parcului auto al Armatei, ministrul Ciucă a prezentat în îndeplinirea obiectivelor pe anul acesta și un contract pentru aproximativ 250 de vehicule Dacia.

E vorba despre Duster Army, prezentat prima dată de Renault și prezent la parada miltară din 2013. Achiziția se ridică la aproximativ 32 de milioane de lei.

„Este un angajament pe care îl ducem la bun sfârșit. Aproximativ 32 de milioane de lei vor fi achitați pentru achiziția a aproximativ 250 de vehicule Duster care vor putea fi folosite și în timpul activităților în care Armata română va fi implicată”, a subliniat ministrul Ciucă, în cadrul conferinței menționate.

 

Despre Duster Army

 

Potrivit celor de la Renault, „Duster Army” e un vehicul special adaptat de echipele de inginerie ale Renault România pentru a răspunde cerințelor de transport ale Armatei Române, în conformitate cu standardele cerute de NATO. Acest vehicul dispune, între altele, de:

- sistem de protecție exterior;

- protecții suplimentare sub caroserie pentru motor, cutie viteze, rezervor combustibil și diferențial spate;

- troliu demontabil;

-sistem de ancorare pentru aerotransport;sistem de atelare combinat pentru tractarea de remorci militare;

- prize exterioare de 12V și de 24V pentru interconectare vehicule;

- sistem de iluminare "black out" și de camuflare faruri.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy