Furt de tehnologie militară în Ucraina. Ruşii doreau să intre în posesia unor motoare pentru elicoptere

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile ucrainene de informaţii, cel intern (SBU) şi cel extern ( SZRU), au împiedicat furtul şi vânzarea ilegală de componente pentru aeronave militare, de la o întreprindere naţională de importanţă strategică, către Federaţia Rusă.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Ucrainean de Informaţii (SBU), sustragerea componentelor a fost gândită şi orchestrată de proprietarii unei comanii aeriene rusești. Intermediarii au fost oficialii unei întreprinderii din Ucraina – SBU nu menţionează în comunicatul de presă numele acesteia – punând la dispoziţia ruşilor motoare și piese de schimb pentru elicoptere Mi-2, Mi-8, Mi-17, dar și modificarea acestora la cererea lor.  

Agenţii SBU i-au reținut pe suspecți în timp ce încercau să vândă un motor de aeronavă militară în valoare de 980.000 de dolari. Au fost găsite şi piese de schimb pentru avioane şi pentru elicoptere Mi-2 și Mi-8.

Piesele de schimb și motoarele furate urmau să fie exportate în străinătate, fără a fi declarate la vamă. În urma percheziţiilor serviciilor ucrainene de informaţii au fost descoperite documente falsitate în care se specifica că componentele urmau să fie vândute către companii de apărare din Orientul Mijlociu și din fostele țări ale Comunității Statelor Independente (CSI), dar în realitate acestea urmau să fie transferate în Rusia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel