Programul dronelor. Ciucă: Și industria din Israel e o opțiune pentru România

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Hermes 450, sursă foto: Elbit Systems
Hermes 450, sursă foto: Elbit Systems

Ministrul Nicolae Ciucă a vorbit despre programul de drone al României, în contextul vizitei pe care a avut-o în Israel unde i s-au prezentat drone militare.

În cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat stadiul îndeplinirii obiectivelor instituției în primul său an de mandat la conducerea ministerului, ministrul Ciucă a vorbit despre programul de înzestrare cu drone. 

Amintim că în cursul acestei săptămâni o delegație a României condusă de premierul Ludovic Orban și ministrul Nicolae Ciucă au efectuat o vizită în Irael.

Ministrul Apărării a admis că industria din Israel reprezintă o opțiune, dar a subliniat că în aceeași măsură orice producător de drone e o variantă. Nicolae Ciucă amintește că decizia va aparține Direcției Generale de Armamente.

„În acest moment vă pot spune că orice producător de drone reprezintă o varianță. Aproape mereu când mergem în astfel de activități există momente în care industria de apărare a partenerilor pe care îi vizităm doresc să își expună produsele. Am participat la o activitate în care au fost expuse mai multe produse ale industriei de apărare israeliene.

Discuții mai sus de acest nivel nu s-au desfășurat. Și nici nu s-ar fi putut pentru că toate aceste elemente se stabilesc la nivelul Direcției Generale de Armamente și tot ceea ce înseamnă procedură de achiziție pentru fiecare echipament în funcție de nevoile de dezvoltare a capabilităților se decid acolo”, a transmis ministrul în cadrul conferinței desfășurate la MApN.

CITEȘTE ȘI : De anul viitor, România ar putea exporta drone

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel