Știrile zilei: Exercițiul NATO Defender 21: România va juca un rol central; Turcia construiește o flotă de șase submarine moderne; Drona Hermes prezentată oficialilor români

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marti, 3 noiembrie.

1. România va juca un rol central în cel mai mare exercițiu al NATO de anul viitor, Defender 21

Planificat să fie unul dintre cele mai mari exerciții desfășurate de NATO, cu o deplasare masivă de trupe din SUA, exercițiul Defender 20 a vizat zona Polonia - Marea Baltică și, datorită pandemiei Covid-19, nu și-a atins toate obiectivele stabilite. Anul viitor, exercițiul Defender 21 va avea o amploare similară și centrul de greutate în Marea Neagră, iar România va juca un rol primordial. 

 

2. Construcția submarinelor Turciei cu ajutor german stârnește controverse și scandal politic la Berlin

Turcia construiește o flotă de șase submarine moderne din clasa Type 214 cu propulsie AIP. Construcția se face cu ajutor german, iar în contextul actualei politici a președintelui Recep Tayyip Erdogan, acest lucru a stârnit controverse la Berlin.

 

3.  Cele trei elicoptere IAR-330 detașate în Mali s-au întors în țară

Tehnica militară detașată în Mali s-a întors în țară, azi dimineață, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, la bordul unui Antonov 124 Condor.

 

4. Ludovic Orban, vizită oficială în Israel| Drona Hermes prezentată oficialilor români (Foto/Video)

Premierul Ludovic Orban va efectua o vizită oficială în Statul Israel și în Palestina, în perioada 3-4 noiembrie 2020, însoţit de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă. Cu ocazia acestei vizite premierul Ludovic Orban şi Ministrul Apărării Nicolae Ciuca au inspectat drona/UAS Hermes 450 în cadrul vizitei din Israel.

 

5. SRI: În România nivelul de alertă teroristă rămâne ''Albastru-Precaut''

Nivelul de alertă teroristă rămâne în România ''Albastru-Precaut'', a informat, marţi, Serviciul Român de Informaţii (SRI), care a transmis că ameninţarea teroristă în Europa este una actuală şi "pe un trend ascendent".

 

6. Ucraina intenționează să cumpere obuziere autopropulsate Dana M2

Ucraina intenționează să înlocuiască sistemele de artilerie sovietice 2A36, 2A65, 2S19, 2S5 cu obuziere autopropulsate de 155 mm pe un șasiu cu roți și obuzierele 2S1 și 2S3 cu obuziere autopropulsate de 155 mm pe un șasiu cu șenile.

 

7. BAE Systems şi-a prezentat noul vehiculul de luptă amfibiu

Potrivit unei imagini publicate pe contul de Twitter al BAE Systems, pe 29 octombrie 2020, compania şi-a prezentat unul dintre cele mai noi produse realizate, un transport blindat amfibiu care ar trebui să serveaască US Marine Corps. Din imagine reiese că vehiculul de luptă amfibiu (ACV) al companiei BAE Systems vine echipat cu o turelă cu tun de 30 mm, precum și cu un sistem anti-dronă, o armă antitanc și un lansator de rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel