Ludovic Orban, vizită oficială în Israel| Drona Hermes prezentată oficialilor români (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Ludovic Orban va efectua o vizită oficială în Statul Israel și în Palestina, în perioada 3-4 noiembrie 2020, însoţit de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, și ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă. Cu ocazia acestei vizite premierul Ludovic Orban şi Ministrul Apărării Nicolae Ciuca au inspectat drona/UAS Hermes 450 în cadrul vizitei din Israel.

În cadrul vizitei oficiale în Israel, prim ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. În cadrul vizitei, delegației României i-au fost prezentate tehnologii avansate din domeniul apărării ale Elbit Systems, inclusiv UAS-ul (sistemul aerian fără pilot/dronă) Hermes 450.

Amintim că Elbit Systems a anunţat că va deschide o linie de asamblare de drone în România  după ce în mai 2020, Avioane Craiova, Romaero şi Elbit Systems au semnat un memorandum de colaborare pentru a produce drone în România.

Părţile componente ale dronelor ar fi produse la Elmet Bacău (subsidiara Elbit Systems în România) şi asamblate în totalitate în România. Elbit Systems are deja patru capacităţi de producţie în România:

o   Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

o   A/E Electronics (Bacău) - Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

o   Elmet (Bacău) - Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care drone și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

o   Elmet Măgurele - Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Totodată, în cadrul acestei vizite din Israel, delegația României a vizitat și pavilionul companiei Israel Aerospace Industries (IAI) din cadrul Expoziției Industriei de Apărare care a avut loc la Ierusalim. Și aici, ministrului Ciucă și premierului Orban le-au fost prezentate sisteme militare, inclusiv UAV-urile Heron. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel