BAE Systems şi-a prezentat noul vehiculul de luptă amfibiu

S.I. Catalin / 03 noi 2020 / 17:24

Potrivit unei imagini publicate pe contul de Twitter al BAE Systems, pe 29 octombrie 2020, compania şi-a prezentat unul dintre cele mai noi produse realizate, un transport blindat amfibiu care ar trebui să serveaască US Marine Corps. Din imagine reiese că vehiculul de luptă amfibiu (ACV) al companiei BAE Systems vine echipat cu o turelă cu tun de 30 mm, precum și cu un sistem anti-dronă, o armă antitanc și un lansator de rachete.

Noul vehiculul de luptă amfibiu (ACV), produs de compania BAE Systems pentru a servi US Marine Corps, este echipat cu o turelă MCT-30 acționată de la distanță – proiectată de compania Kongsberg. În mai 2020, s-a anunțat că Kongsberg Defense & Aerospace AS (KONGSBERG) a fost selectat de BAE Systems pentru proiectarea și fabricarea unei turele care să dispună de un tun de calibru mediu şi care să poată fi controlată de  la distanță, pentru a putea fi integrată pe noul vehiculul de luptă amfibiu.

Kongsberg MCT-30 este, de asemenea, montată şi pe familia de vehicule de luptă blindate Stryker Dragoon ale armatei SUA, care este înarmată cu un tun Mk.44 Bushmaster II de 30 mm. Acest tun îi permite operatorului care controlează turela să lovească cu uşurinţă vehicule blindate, aflate pe o rază de 3.000 m.

În imaginea publicată de BAE Systems se poate observa că pe partea stângă a turelei este instalat un sistem antitanc Javelin, în timp ce pe partea dreaptă, turela este echipată cu un sistem de lansatoare a rachete de 70 mm, proiectat și fabricat de compania Arnold Defense. Pe turelă mai este instalat şi o stație de arme acționată de la distanță, înarmată cu o mitralieră de 7,62 mm.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy