SUA vor avea prima femeie care va lupta în cadrul forțelor speciale Beretele Verzi

Tudor Curtifan / 29 iun 2020 / 14:21
Sursă foto: U.S. Army Special Operations Command Facebook
Sursă foto: U.S. Army Special Operations Command Facebook

Statele Unite ale Americii vor înregistra o premieră în ceea ce privește Forțele Speciale. Astfel, începând de luna viitoare, prima femeie din istoria SUA va activa în cadrul Beretelor Verzi.

Anunțul a fost făcut de către republicana Elise Stefanik, pe pagina ei de Twitter, potrivit celor de la Fox News. Cursanta forțelor speciale, care vine din rândul US Army, va absolvi cursul de calificare al forțelor speciale luna viitoare.

Aceasta va absolvi cursul pe data de 9 iulie, după 53 de săptămâni intense de pregătire în cadrul Beretelor Verzi.

Republicana Elise Stefanik a salutat „această realizare” care este o dovadă a „puterii individuale, a curajului și angajamentului”.

Viitoare membră a Beretelor Verzi a efectuat în ultima etapă pregătirea intitulată „Robin Stage”, care durează trei săptămâni, și în care, în Carolina de Nord, candidații au simulat scenarii de război.

Unitatea US Army Special Forces, cunoscuți și sub numele de Beretele Verzi, a fost înființată în 1956. În cadrul Beretelor Verzi, viitorii membri ai trupelor speciale americane nu învață doar tactici de luptă ci și limbi străine, științe politice și diplomație, război psihologic.

Printre altele, Beretele Verzi execută misiuni de război neconvențional, contra-insurgență, antiterorism etc.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy