Statele Unite refuză să transfere drone de atac Grey Eagle în Ucraina. Pentagonul: Tehnologia care stă la baza dezvoltării acestor drone ar putea ajunge în mâna ruşilor

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Drona MQC-Grey Eagle
Drona MQC-Grey Eagle

Administrația președintelui american Joe Biden nu va furniza Ucrainei drone moderne Gray Eagle MQ-1C de teama unei escaladări pe front, precizeaza cotidianului The Wall Street Journal.

Membri ai ambelor camere ale Congresului au cerut Casei Albe să trimită Kievului drone de atac, pe care acesta le solicită de mai multe luni.

Pentagonul a respins cererea din cauza temerilor legate de reacția Moscovei la trimiterea unor sisteme de arme performante către Ucraina, deoarece Forțele Armate Ucrainene le-ar putea folosi pentru a lovi facilitaţi militare de pe teritoriul Rusiei, au declarat mai mulți oficiali americani, sub rezerva anonimatului, pentru The Wall Street Journal.

Pentagonul consideră că dronele Gray Eagle MQ-1C ar putea escalada conflictul și ar putea semnala Moscovei că SUA furnizează arme care ar putea viza poziții din interiorul Rusiei. Îngrijorările că Rusia ar putea avea acces la tehnologia americană, dacă drona ar fi doborâtă, au fost, de asemenea, luate în calcul pentru a spune nu transferului.

MQ-1C Gray Eagle este o dronă americană de recunoaștere și atac fabricată de compania General Atomics. Acest tip de drona a fost comandată de U.S. Army, nu de U.S. Air Force. Lungimea Gray Eagle este de opt metri, iar înălțimea este de 2,1 metri. Altitudinea maximă de zbor este de peste opt kilometri.

UAV-ul are o anvergură a aripilor de 17 metri. Gray Eagle poate zbura până la 45 de ore, în regim de recunoaştere, iar încărcată la maxim cu rachete Hellfire, Stinger și bombe Viper Strike, timpul de zbor va fi de peste 36 de ore.

Tot Wall Street Journal a relatat pentru prima dată, în iulie, că administrația Biden a amânat aprobarea unei solicitări venite din partea Ucrainei pentru drone de atac cu rază lungă de acțiune, deoarece SUA este îngrijorată de faptul că tehnologia care stă la baza dezvoltării acestor UAV-uri ar putea ajunge în mâinile rușilor, dacă şi o singură drona ar fi capturată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel