Stalin, la cel mai înalt nivel de apreciere în Rusia. Cum justifică rușii crimele stalinismului

Tudor Curtifan / 16 apr 2019 / 16:51

Un studiu recent efectuat de un centru sociologic din Rusia arată că majoritatea cetățenilor Federației Ruse îl apreciază pozitiv pe Iosif Stalin, fostul conducător al URSS-ului, decedat în 1953.

Numărul de 70% reprezintă cel mai înalt nivel de apreciere pe care l-a atins personalitatea lui Iosif Stalin în Rusia. Respondenții consideră că liderul URSS-ului a avut un rol important, cu impact pozitiv în viața socială și politică a țării.

51% dintre respondenți au mai specificat că îl apreciază pe Stalin ca personalitate, iar 41% dintre ei au spus că se raportează la el cu respect, informează portalul Deschide.md, care citează presa din Rusia.

Doar 14% dintre cetățenii Federației Ruse au declarat că au o reacție negativă față de personalitatea lui Stalin, ceilalți respondenți declarându-se indiferenți față de figura liderului URSS.

Aproape jumătate dintre persoanele chestionate – 46% – au declarat că crimele comise de regim pot fi justificate prin scopurile mărețe și rezultatele obținute. În același timp, 45% dintre ei au declarat că jertfele omenești nu sunt justificabile.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy