Stalin, la cel mai înalt nivel de apreciere în Rusia. Cum justifică rușii crimele stalinismului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un studiu recent efectuat de un centru sociologic din Rusia arată că majoritatea cetățenilor Federației Ruse îl apreciază pozitiv pe Iosif Stalin, fostul conducător al URSS-ului, decedat în 1953.

Numărul de 70% reprezintă cel mai înalt nivel de apreciere pe care l-a atins personalitatea lui Iosif Stalin în Rusia. Respondenții consideră că liderul URSS-ului a avut un rol important, cu impact pozitiv în viața socială și politică a țării.

51% dintre respondenți au mai specificat că îl apreciază pe Stalin ca personalitate, iar 41% dintre ei au spus că se raportează la el cu respect, informează portalul Deschide.md, care citează presa din Rusia.

Doar 14% dintre cetățenii Federației Ruse au declarat că au o reacție negativă față de personalitatea lui Stalin, ceilalți respondenți declarându-se indiferenți față de figura liderului URSS.

Aproape jumătate dintre persoanele chestionate – 46% – au declarat că crimele comise de regim pot fi justificate prin scopurile mărețe și rezultatele obținute. În același timp, 45% dintre ei au declarat că jertfele omenești nu sunt justificabile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel