Industria rusă caută soluții la artileria NATO: Rostec dezvoltă noi obuze ghidate „care vor fi superioare celor ale NATO”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier 2S43 Malva /  Mil.ru, via wikipedia
Obuzier 2S43 Malva / Mil.ru, via wikipedia

Compania rusă încearcă să țină pasul cu industria europeană și anunță că lucrează la o nouă generație de muniție pentru obuzierul autopropulsat Malva, inclusiv proiectile ghidate.

Rusia mizează pe un război de durată, așa cum remarca și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a anunțat recent că războiul din Ucraina va continua o lungă perioadă de timp.

Nu mai este nicio noutate că Rusia încearcă să își crească producția militară, pentru 2024 regimul de la Kremlin este așteptată să cheltuie pentru armată un procent mai mare decât cel alocat pentru nevoile civile, nota și Bloomberg.

Anunțul Rostec se încadrează și el în linia trasată de Moscova. Astfel, Corporația Rostec (United Aircraft Corporation Rostec ) dezvoltă o nouă generație de obuze pentru obuzierul rusesc autopropulsat Malva, care va asigura superioritatea asupra artileriei țărilor NATO, a declarat, zilele trecute, directorul complexului industrial din arme convenționale, muniție și produse chimice speciale a menționat corporația de stat Bekhan Ozdoev, relatează presa rusă.

Ozdoev a spus că companiile Rostec furnizează continuu echipament militar forțelor ruse.

„În același timp, implementăm noi dezvoltări în acest domeniu. În special, creăm o nouă generație de muniție pentru obuzierele autopropulsate Malva, inclusiv cele ghidate, care va oferi un avantaj față de artileria țărilor NATO”, a spus Bekhan Ozdoev.

E greu de crezut că producătorii de arme din țările NATO vor privi pasiv, mai ales că în această privință sistemele de obuzier și proiectilele occidentale sunt cu mult în fața celor rusești. Cu alte cuvinte, este clar că va continua cursa accelerată pentru obuziere de mare precizie, de care războiul din Ucraina a arătat că este încă mare nevoie.

Trebuie spus că, pe lângă proiectilele aflate în dezvoltare, nici obuzierul autopropulsat 2S43 „Malva” de 152 mm nu este încă în serviciul armatei ruse, aflându-se încă în teste.

Între timp, Ucraina a anunțat începerea producției de obuze de calibru NATO de 155 mm, a declarat sâmbătă ministrul de externe al țării, Dmitri Kuleba, la forumul internațional al industriilor de apărare de la Kiev.

Potrivit oficialilor ucraineni, Kievul este pregătit să ofere „condiții speciale” companiilor care vor produce arme cu Ucraina sau pe teritoriul acesteia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel