Rusia cumpără 1000 de rachete sol-aer 40N6 cu rază lungă de acțiune pentru sistemele S-400: Ucraina le consideră o ameninţare pentru F-16

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Până în 2027, Federația Rusă își propune să achiziționeze peste 1.000 de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune 40N6 alocate sistemelor de rachete antiaeriene S-400.

În luna iulie a anului curent, rapoartele apărură în presa rusă au detaliat încheierea cu succes a testelor pentru racheta sol-aer 40H6 menționată mai sus.

În continuare, până în 2027, Rusia intenționează să înființeze până la 56 de divizii de sisteme de apărare aeriană S-400, conform surselor mass-media ruse.

Interesul Rusiei pentru aceste rachete ridica ridică semne de îngrijorare semnificative pentru Ucraina. Aceste rachete antiaeriene, concepute ca o amenințare aeriană puternică, urmăresc în primul rând să limiteze capacităţile operaționale ale aviației tactice ucrainene.

Și se pare că la aceste rachetele 40N6 pentru sistemele S-400 se referea şi comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, în interviul acordat pentru The Economist, atunci când a subliniat, în special, că sistemele rusești de apărare aeriană pot închide spațiul aerian până la Nipru, ceea ce, limitează utilizarea pe viitor în această zonă a avioanelor F-16, potrivit publicaţiei ucrainene Defense Express.

Caracteristicile acestor rachete explică cât de periculoase pot fi sistemele S-400 pentru piloţii ucraineni care vor opera pe viitor în apropiere de linia frontului.

Ruşii susțin că rachetele 40N6 poate lovi aeronave la o distanță de până la 380 de kilometri, ținte balistice la 15 kilometri și au o rază minimă de acțiune de 5 kilometri. Greutatea de lansare a acestei rachete este de 1,8 tone, lungimea fuselajului este de 7,8 metri, iar viteza de zbor declarată este de până la 4.300 km/h.

Rușii declară că 40N6 are un sistem de ghidare combinat, cu ghidare activă și semi-activă, dar fără a da detalii. Prin urmare, putem doar presupune că capul de ghidare al rachetei poate funcționa în mod semi-activ în prima etapă a zborului timpul, iar apoi trecând la ghidare activă în etapa finală.

În plus, autoritățile ruse afirmă că avionul de supraveghere radar A-50U a fost adaptat pentru a desemna ținte aeriene pentru rachetele 40N6 lansate de pe S-400. După toate probabilitățile, executarea acestui mecanism de direcționare urmează un algoritm special - aeronava A-50U identifică zona în care se afla ținta desemnată, după care toate aceste date sunt transmise către unul dintre lansatoarele cu rachete 40H6.

O nouă unitate de producție a fost înființat în cadrul Parcului Industrial Rudnevo. Acest lucru a fost anunţat la mijlocul lunii octombrie de către unele surse. Rapoartele indică faptul că această unitate de producţie va fi cedată ulterior către uzina Almaz-Antey. Această uzină este renumită pentru că produce sisteme de rachete sol-aer, inclusiv S-400.

Speculațiile din industrie sugerează că noua facilitate va fi locul de producție pentru sistemul de rachete S-400. Experții din industrie subliniază că această întâmplare nu semnifică o repoziționare a producției, ci mai degrabă o îmbunătățire a capacităților de producție.

În mod surprinzător rușii au reușit să ridice clădirea într-un interval de doar 8,5 luni. Informații apărute în presa de la Moscova sugerează în prezent că uzina nou construită este utilizată în principal pentru asamblarea unor părți importante ale sistemului S-400.

Aceste rapoarte sugerează, de asemenea, că întregul ciclu de producție pentru produsele şi echipamentele Almaz-Antey, care include testarea meticuloasă sub auspiciile Ministerului Apărării din Federația Rusă, se va desfășura în această unitate nou inaugurată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel