Rusia ar putea trimite pe frontul din Ucraina recruți total neinstruiți

Cătălin Costea |
Data publicării:

Armata rusă își va începe convocarea semestrială a recruților cu o lună mai târziu decât de obicei, la 1 noiembrie 2022, însă utilizarea acestora în luptă nu poate avea loc la fel de repede ca în cazul rezerviștilor recent mobilizați.

Ciclul de recrutare în Rusia oferă un set de termene previzibile. Etapa inițială de instruire a conscripților implică o perioadă de aproximativ șase luni de pregătire individuală de bază și avansată, urmată de repartizarea la unitățile de luptă în care aceștia își încheie restul de șase luni de serviciu obligatoriu.

Legea rusă interzice trimiterea acestor militari în operații de luptă în afara țării cu mai puțin de patru luni de pregătire, deși se precizează că, în condiții de război sau de introducere a Legii marțiale, este permisă trimiterea mai devreme la luptă a noilor recruți.

Putin a instituit Legea marțială cu diferite grade de urgență în întreaga Federație Rusă și ar putea folosi această situație pentru a declanșa scurtarea perioadei de pregătire obligatorie. În plus, anexarea celor patru regiuni ucrainene oferă o altă posibilă bază pentru reducerea perioadei, deoarece legea rusă nu exclude utilizarea acestor militari pe teritoriul Rusiei, indiferent de cât de multă pregătire au apucat să facă.

Recruții abia încorporați, fără experiență militară sau cu mai puțin de patru luni de antrenament sunt cel mai probabil inutili pe câmpul de luptă. În condițiile de înrăutățire a situației forțelor proprii, Rusia ar putea aduce un număr limitat de astfel de recruți să lupte înainte de finalizarea perioadei de antrenament de patru luni, dar cei mai mulți vor fi probabil reținuți până cel mai devreme în martie 2023.

Cert este că armata rusă va trimite acești recruți la unitățile luptătoare din Ucraina, la sfârșitul perioadei de șase luni de pregătire inițială, întrucât este puțin probabil să mai existe suficiente unități de luptă funcționale în garnizoanele de dislocare la pace din Rusia capabile să-i primească și să le asigure continuarea instruirii. Cel puțin dacă vorbim de forțe terestre, armata rusă și-a angajat pe deplin unitățile disponibile în Ucraina într-o serie de eforturi deja cunoscute de generare a forței.

În același timp, Rusia nu va putea menține recruții în zonele de antrenament pentru mai mult de șase luni, deoarece următoarea convocare semestrială ar trebui să înceapă în jurul datei de 1 aprilie 2023.

Astfel, recruții chemați începând cu 1 noiembrie 2022 vor fi cel mai probabil repartizați unităților de luptă și sprijin din Ucraina și vor începe să sosească pe câmpul de luptă în jurul lunii mai 2023.

Între timp, Ministerul rus al Apărării nu va putea, probabil, să efectueze solicitări suplimentare de rezervă, adică o noua mobilizare, fiind angajat în furnizarea recruților cu pregătire inițială. Practic, următoarea fereastră pentru o mobilizare la scară largă a rezervelor nu ar trebui să mai aibă loc mai devreme de 1 martie.

Combinația dintre mobilizarea parțială a rezervelor tocmai finalizată și ciclul anual de recrutare creează, astfel, două valuri probabile de trupe ruse care se vor deplasa spre Ucraina. Unul care va ajunge în următoarele câteva săptămâni, iar celălalt așteptat să afluiască în primăvara anului 2023.

Dacă lucrurile vor sta așa în următoarele zile, se poate concluziona că Rusia va continua să desfășoare operații militare convenționale până în 2023, mai degrabă decât să escaladeze la utilizarea armelor nucleare tactice sau să-și reducă obiectivele în căutarea unei păci onorabile.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel