Într-un spațiu informațional unic, subunități de cercetare aparținând marilor unități du destinație specială (Spetsnaz) ale Regiunii Militare Sud au efectuat transmiterea coordonatelor țintelor adversarului convențional către platformele purtătoare de armamente de mare precizie.
Întrebuințând noile sisteme de conducere, între care și complexe de cercetare, conducere și comunicații Strelets, cercetașii au transmis datele despre ținte direct avioanelor de bombardament Su-24, navelor purtătoare de rachete ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică, complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M, complexelor de rachete de coastă Bal, precum și bateriilor de lansatoare multiple de proiectile reactive.
Subunitățile de rachete și artilerie, echipajele bombardierelor de front și ale navelor de luptă ale Regiunii Militare Sud au efectuat lansări electronice de rachete.
În total, în cadrul exercițiilor au fost îndeplinite peste 400 de misiuni de foc. La activitățile de pregătire pentru luptă au participat peste 5.000 de militari și aproximativ 2.000 de sisteme de artilerie, complexe de rachete, avioane ale Aviației Operativ-Tactice și nave de luptă.
La misiunile de cercetare, au participat și aproximativ 20 de aparate de zbor fără pilot.
Conducerea forțelor de cercetare și asalt a fost organizată în cadrul marilor unități din punctele mobile de conducere, care au fost scoase în teren. Toate informațiile privind țintele descoperite și rezultatul distrugerii acestora au fost transmise și centralizate în regim de timp real, la punctul de comandă întrunit al Statului major al Regiunii Militare Sud.
Comentariul autorului: Exercițiul desfășurat în Regiunea Militară Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse surprinde nu numai prin amploare ci și prin complexitate. Acesta a fost executat la nivelul întregii Regiuni Militare, cu întrebuințarea tuturor categoriilor de forțe (terestre, aeriene și navale) și a celor mai importante armamente din dotarea acestora.
În acest fel, se poate aprecia că Rusia se pregătește pentru un război total în această regiune, în care se află zonele cele mai sensibile de la linia de contact cu NATO, respectiv Peninsula Crimeea și Marea Neagră.
Activitățile de pregătire pentru luptă au fost executate pe fondul unor reuniuni și declarații ale reprezentanților statelor membre NATO, care au acuzat Rusia că încalcă suveranitatea unor state riverane Mării Negre (Ucraina și Georgia) și au anunțat, în același timp, creșterea prezenței militare a Alianței în regiune.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News