Royal Air Force investește peste 2 miliarde de dolari pentru avionul viitorului care să zboare cu 5 Mach

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Marea Britanie a contractat compania Leonardo pentru a furniza o aeronavă de testare ca parte a progamului Tempest.

La mitingul aviatic Royal International Air Tattoo (RIAT) care a avut loc în Marea Britanie, Royal Air Force a anunțat că Leonardo va oferi o aeronavă modificată Boeing 757 pentru a testa sistemele și senzorii destinați viitorului avion de luptă Tempest, precum pentru îmbunătățirea capabilităților de sprijin pentru Eurofighter Typhoon și F-35 Lightning produs de Lockheed Martin.

Ministerul Apărării nu a oferit o valoare contractuală, dar a menționat că avionul va intra în funcțiune la începutul anilor 2020.

Leonardo este unul dintre cei patru parteneri industriali principali ai programului Tempest, care este dezvoltat de Oficiul de Creștere Rapidă a Capabilități al RAF, Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării (DSTL), Echipamente de Apărare și Sprijin (DE & S) împreună cu BAE Systems, MBDA UK și Rolls-Royce.

Datorită faptului că va intra în serviciu la începutul anilor 2030, Tempest este dezvoltat "din interior spre exterior", potrivit Ministerului Apărării, cu accent pe sisteme și senzori, decât pe structura aeronavelor.

BAE Systems a precizat că avionul va avea un volum util flexibil, o platformă adaptabilă senzori de detecție la distanțe lungi, arme cu laser, întreținere inteligentă, configurație dinamică reconfigurabilă în zbor, protecție cibernetică și un cockpit "portabil". Viitoarele motoare aflate în cercetare reprezintă pentru RAF noțiunea de tehnologii și motoare hipersonice (Mach 5+) care să echipeze viitoarele avioane.

În afară de aeronava în sine, Tempest va funcționa ca un tot, în cadrul unui sistem de arme care cuprinde: vehicule aeriene fără pilot dezvoltate în cadrul programului LANCA, și alături de toate celelalte forțe aeriene, ca parte a unui viitor Combat Air Sistem (FCAS).

Programul Tempest este un pilon fundamental al Strategiei de Luptă Aeriană al Ministerului Apărării, cu o investiție inițială de 2 miliarde de lire sterline (2,65 miliarde de dolari).

Vezi și: Marea Britanie vrea să dezvolte programul Mach 5

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel